Nieuw onderzoeksproject over biologisch bestrijden met oorwormen

Waarom zijn er in de ene boomgaard heel veel oorwormen, en in een andere heel weinig? En als er weinig zitten, hoe kun je dan zorgen dat er méér oorwormen komen? Dat is de inzet van een nieuw onderzoeksproject van de Nederlandse Fruittelersorganisatie en Wageningen UR. Oorwormen zijn namelijk heel nuttige bestrijders van onder andere appelbloedluizen en perenbladvlooien. Vroege Vogels Radio vroeg het aan entomoloog Karin Winkler van Wageningen UR.

'De oorworm in de bodemfase' is de titel van het project dat loopt tot 1 januari 2019. In een artikel in e-newsletter Plant Life van Wageningen UR geeft projectleider Herman Helsen een toelichting.Karin Winkler vertelt over het onderzoek in het lab en gaat op zoek naar de oorwormen in de boomgaard. Klik hier voor het fragment 'Oorworm als biologisch bestrijdingsmiddel' (Uitzending Vroege Vogels vrijdag 22 juli 2016).

Voor meer informatie: Karin Winkler

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.