Noorderzon festival (18-28 augustus):
Biologisch driegangendiner tegen voedselverspilling
Maar… er is nóg meer. In de contacten met alle toeleveranciers bij De Zaai-Ster worden ze met regelmaat geconfronteerd met de enorme voedselverspilling en alle gevolgen daarvan. Buitenmaatse producten, die niet passen binnen het schoonheidsideaal van de retail. Grillige weersomstandigheden die de kwaliteit van producten beïnvloeden. Kleine gaatjes in bladgewassen of lichte verkleuring kan er al voor zorgen dat enorme partijen producten worden afgekeurd. Op het Noorderzon festival zetten ze daarom een Pop-up Statement Restaurant neer. In dit restaurant wordt een biologische driegangenmaaltijd geserveerd van producten die anders weggegooid hadden moeten worden. Buitenmaatse producten, producten met een te korte 'tht' om uit te leveren aan klanten of producten die in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. Met dit restaurant maken de initiatiefnemers een statement tegen voedselverspilling en inspireren ze bezoekers om ook hun steentje bij te dragen. Want: Eten is om op te eten, dat vind jij toch ook?
Met dank aan alle leveranciers van De Zaai-Ster die dit initiatief ondersteunen door hun producten te leveren.
Reserveren kan! Doe dat bij de Puur Noord Nederland foodtrailer, of stuur een mail naar [email protected].