Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van 17 tot en met 25 september:

BioForum zet biologische groenten en aardappelen in de kijker

Door enkele keren per jaar één product in de kijker te zetten wil de sectororganisatie BioForum Vlaanderen mensen beter informeren over wat bio bijzonder maakt. Van 17 tot en met 25 september staan biologische groenten en aardappelen volop onder de aandacht.

TV-moestuinier Wim Lybaert zet graag zijn schouders onder deze campagne. BioForum hoopt mensen warm te maken om ook echt duurzamer en meer bij de boer te gaan kopen. "Biologisch van bij ons én biologisch uit het seizoen, dat is klimaatslim, milieuvriendelijk en heel erg smakelijk."
 

De bewondering van Wim

Als moestuinier in hart en nieren teelt Wim Lybaert zelf groenten en aardappelen zonder kunstmest of chemische pesticiden. Hij begrijpt dan ook goed waarom de bodem cruciaal is voor de bio-boeren. "Als je een gezonde bodem hebt, kan je heerlijke én gezonde groenten telen. Dat getuigt van een langetermijnvisie."
 


'Amai, d'r steekt veel liefde in bio!' Wim ging op bezoek bij de familie Noë-Sucaet van bio-boerderij 't Livinushof in Sint-Laureins (zie campagnefoto). Die telen heerlijke pompoenen, uien en kolen in kerngezonde grond. Hij is onder de indruk van hun vakmanschap. Wat hen drijft, is hun liefde voor een levende, vruchtbare bodem en het plezier van lekkere en gezonde groenten. Wim en zijn gezin kopen hun groenten graag rechtstreeks bij de boer.
 

Beleef bio van 17-25 september

Van 17 tot en met 25 september 2016 kan men ontdekken hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in biologische groenten en aardappelen. Overal in Vlaanderen kan men dan deelnemen aan boeiende bezoekjes aan bio-bedrijven. Denk aan opendeurdagen, picknicks op de boerderij, workshops en proeverijen… Zo ervaren de bezoekers en deelnemers de praktijkregels voor bio in levende lijve. Bio-winkels promoten tijdens de tiendaagse het rijke, gevarieerde aanbod van bio. De activiteitenkalender is vanaf september op www.biomijnnatuur.be te vinden. Deze website zal vanaf begin september helemaal in het teken staan van biologische groenten en aardappelen.Wat is jouw favoriete biologische groente?

Consumenten kunnen tussen woensdag 14 en donderdag 22 september op www.biomijnnatuur.be op hun favoriete biologische groente. Hiermee kunnen ze lekkere bio-prijzen winnen.

Ontdek de gids met meer dan 1.500 biopunten over heel Vlaanderen online op www.biomijnnatuur.be.
Publicatiedatum: