Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage - Amsterdam Kookt ook biologisch

"Ekoplaza's Ekotuin volgend jaar op meerdere festivals"

Tholen - Amsterdam Kookt toverde de NDSM-werf van 4 tot en met 7 augustus om tot een groot openluchtrestaurant. Bezoekers genoten van livemuziek en er stonden meer dan 80 foodtrucks. In de Ekotuin werd de biologische levensstijl door Ekoplaza en diverse leveranciers in het zonnetje gezet. "We hebben de bezoekers van Amsterdam Kookt 4 dagen lang op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de onbetaalbare voordelen van Ekoplaza. In de Ekotuin kon men onbezorgd genieten en tegelijkertijd boden we onze leveranciers een podium", vertelt Stephan Blommendaal van Ekoplaza. Hij spreekt over een geslaagd evenement. "Volgend jaar willen we met onze Ekotuin op meerdere festivals door het land heen gaan staan."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Deze leveranciers stonden in de Ekotuin: Deli Harmony, Wessanen, Coenecoop, Weerribben Zuivel, Provamel, Extract BV, TerraSana, Yogi Tea, Horizon, DO-IT, FZ Organic Food, Weleda, SoFine Foods, De Traay en De Halm. Stephan: "Het mooie is dat onze leveranciers in de Ekotuin rechtstreeks in gesprek konden gaan met de consument. De eerste dagen waren iets minder druk, maar het weekend maakte veel goed. Al onze leveranciers gingen uiteindelijk met een lekker gevoel naar huis. Onze Ekotuin was voor mijn gevoel wat gezelliger en knusser dan de rest van het festival. Er hing echt een heel ontspannen sfeer."

Er viel in de Ekotuin dus genoeg te proeven voor de bezoeker, maar dit was niet het enige. "Volwassenen konden lekker relaxen en ook voor de kinderen was er genoeg te doen. Ze konden onder meer geschminkt worden, Jenga spelen, kleuren en schommelen."3500 kortingsboekjes

Hij geeft aan dat er een heel veelzijdig publiek op Amsterdam Kookt af kwam. "Een evenement als dit biedt ons de kans om ook mensen te bereiken die niet dagelijks in de winkel komen. We hebben 3500 kortingsboekjes uitgedeeld, waarmee de bezoekers van Amsterdam Kookt op diverse producten 20 tot 30 procent korting kunnen krijgen in de winkels in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Zaandam. Voor ons is dit ook ideaal, zo kunnen we namelijk exact meten wie uiteindelijk allemaal met de boekjes naar de winkel zijn gegaan."

Ekotown in het klein

Ekoplaza-woordvoerder Hans van Mierlo omschrijft de Ekotuin als een kleinere versie van het festival Ekotown dat Ekoplaza zelf twee jaar geleden in het Amsterdamse Bos organiseerde. "Het grote voordeel van deelname aan Amsterdam Kookt is dat dit festival al staat", vertelt Hans. "Lekker genieten van de biologische levensstijl, dat stond in onze Ekotuin voorop. Bij ons had je echt een pleintje waarop alles biologisch was. En alle onbetaalbare voordelen van Ekoplaza waren aanwezig."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie:

Stephan Blommendaal
Ekoplaza
Doornhoek 4040
5465 TD Veghel
0413 256700
[email protected]
www.ekoplaza.nl
www.amsterdamkookt.nl