Aandacht voor bio-fruitteelt tijdens rondleidingen

Open dag Proeftuin Randwijk: 18 augustus

Op donderdag 18 augustus 2016 organiseren Fruitconsult BV, de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Wageningen UR de jaarlijkse Open Dag op Proeftuin Randwijk. Tijdens de open dag wordt een afwisselend programma geboden en is er een interessante bedrijvenmarkt. Dit jaar rekent de organisatie op ruim 500 bezoekers.

Programma

Het programma voor de open dag ziet er dit jaar als volgt uit:
14:30 uur - Ontvangst met koffie & thee
15:00 uur - Openingswoord/huishoudelijke mededelingen
15:15 uur - Start rondleidingen.

Er zijn zes verschillende rondleidingen van telkens een half uur. Dit jaar is er tijdens de rondleidingen aandacht voor:
  • Nieuwe perenrassen
  • Elstar-mutanten
  • Biologische fruitteelt
  • Emissie- en spuittechnieken
  • Vochtsensoren
  • Vruchtdunning van peer

In de pauzes is een bezoek aan de bedrijvenmarkt mogelijk onder het genot van een hapje en een drankje. De laatste rondleidingen eindigen rond 20:15 uur waarna er wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Een foto van de open dag in 2015.

De proeftuin

Op de proeftuin is een interessante mix te zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo's op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen, et cetera.

De proeftuin is dé centrale plaats in Nederland waar onafhankelijk onderzoek plaats kan vinden en waar innovaties in de vorm van demo's getoond kunnen worden. Iedereen is welkom om proeven of demo's aan te leggen op de proeftuin.

Fruitconsult BV, CAF, de NFO en Wageningen UR zijn de partners in de proeftuin. Verder wordt de proeftuin financieel gesteund door bijna 40 sponsoren en meer dan 200 supporters.

Meer weten, sponsor of supporter worden?

Heeft u vragen over de Open Dag of overweegt u om sponsor of supporter, neem dan contact op met Patricia Hoogervorst (secretaris stuurgroep Proeftuin Randwijk). Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 27352224 of neem contact met ons op via info@proeftuinrandwijk.nl.

De proeftuin is gevestigd op: Lingewal 1B, NL 6668 LA, Randwijk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven