Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jerseyhoeve Bio Schorren wint titel: 'Supreme Champion'

Treur Kaas heeft op 's werelds grootste kaaskeuring, de International Cheese Awards, met de oude biologische Jerseykaas gewonnen. Jerseyhoeve Bio Schorren heeft de eerste plaats behaald en is daarmee 'Supreme Champion' uit 5.000 internationale kaasinschrijvingen. Vorig jaar won Treur Kaas al met de Jerseyhoeve Bio Dieken de tweede plaats: 'Reserve Supreme Champion' en dit jaar is de Jerseyhoeve Schorren de lekkerste kaas van de wereld.Om Supreme Champion te worden wordt de kaas in diverse rondes onderworpen aan een intensieve smaaktest door verschillende experts. Allereerst wint de kaas in de categorie 'Biologische kaas' GOUD en is daarmee de 'Beste biologische kaas'. Vervolgens strijd de kaas met alle niet-Engelse inschrijvingen voor de trofee 'Champion Overseas' en ook deze trofee wordt binnengesleept. Tot slot ligt de kaas bij de beste kazen van de wereld en wordt zij uitgeroepen tot Supreme Champion, de eerste plaats.Jerseyhoeve Bio Schorren wordt gemaakt van 100% biologische Jerseymelk. De Jerseykoeien van de Jerseyhoeve grazen op de mooiste natuurgebieden van Goeree-Overflakkee, waar het gras rijk is aan vitaminen en mineralen. De melk wordt door de Mèkkerstee in Ouddorp bekend van de biologische geitenkaas, verwerkt tot biologische Jerseykaas: Jerseyhoeve. Eén jaar ligt de kaas vervolgens op houten planken te rijpen in het pakhuis van Treur Kaas, alvorens de optimale smaak ontstaat.

De kaas viel twee jaar terug al eerder in de prijzen bij de International Cheese Awards. Zij wist toen een ZILVER Award te behalen in de klasse biologische kaas.Naast de Jerseyhoeve behaalden ook de volgende kazen een Award: Kaas met een Verhaal won een GOUDEN Award in de klasse: Speciality Cheese en wint de trofee 'Beste Kaasspecialiteit'. Kaas met een verhaal is een bijzondere boerenkaas van 30 kilogram groot. De kaas werd speciaal ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Treur Kaas gemaakt. De kaas wordt op ambachtelijke wijze, volgens authentiek recept gemaakt en ligt maar liefst 1 jaar te rijpen op houten planken. Haar smaak is karakteristiek en bijzonder vol.

In dezelfde klasse wint Boeren Dóóreter een SILVER award. Boeren Dóóreter is een bijzonder romige boerenkaas van 4 maanden oud waarvan je blijft eten. De volle koemelk en het speciale zuursel geven deze kaas een fijne textuur en volle smaak.

Chevretta Oud wint een GOUDEN Award in de klasse: Geitenkaas. Deze Noord-Hollandse geitenkaas dankt haar rijke smaak aan de 1 jaar rijping en de beste geitenmelk. De jury gaf als commentaar: 'een prachtige kaas met een fantastische, complexe, romige en lange nasmaak. Een feest om te mogen jureren!'

The International Cheese Awards

De International Cheese Awards is een jaarlijks evenement in Nantwich Engeland waar circa 27 landen strijden om gouden Awards en Trofeeën. De show is 's werelds grootste en beste kaasfestijn met circa 380 categorieën en 5.000 inschrijvingen van 261 partijen. Een jurypanel van 276 kaasexperts uit de zuivelindustrie onderwerpt elke kaas aan een intensieve beproeving alvorens de goud, zilver en bronzen awards worden toegekend.

Voor meer informatie: www.treurkaas.nl
Publicatiedatum: