Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioTrio ontvangt Agrofoodpluim voor grootschalige bio-teelt

Biotrio ontving op 20 juli de Agrofoodpluim voor het op grote schaal telen van biologische producten. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling) overhandigde de pluim aan Kees van Beek, mede-eigenaar van Biotrio. Met deze aanmoedigingsprijs spreekt de provincie Noord-Brabant maandelijks haar waardering uit voor initiatieven die voorop lopen in innovatie en/of verduurzaming binnen de agrofoodsector.



Biotrio teelt op grote schaal biologische producten. Biotrio bepaalt met behulp van GPS-besturing rijpaden, wat zorgt voor een optimale bodemstructuur. Er wordt niet gereden daar waar wordt gezaaid en gepoot. De wisselwerking tussen natuur en de teelt van gewassen staat centraal. Er worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Kees van Beek: "Het is belangrijk dat je als biologische teler de natuur zijn gang laat gaan. Je moet niet tegen de natuur werken, maar mét de natuur". Met deze gedachte levert Biotrio een grote bijdrage aan de transitie naar een duurzame agrofoodsector in Brabant.



Vraagmarkt
De omschakeling naar biologische akkerbouw is niet eenvoudig, zeker niet op zo’n grote schaal als Biotrio. Er moet aan veel eisen worden voldaan en je bent afhankelijk van de natuur. Toch wegen deze nadelen volgens Kees niet op tegen de voordelen: "De voortdurende wapenwedloop tussen steeds zwaardere chemische middelen en plantenziektes niet altijd door kan blijven gaan. Daarnaast is het economische perspectief erg aantrekkelijk. We opereren als biologische akkerbouwers in een vraagmarkt die nog steeds toeneemt. Ik moedig Brabantse akkerbouwers dan ook zeker aan om om te schakelen naar biologische akkerbouw."
Publicatiedatum: