Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Green Protein Alliance van start

Op 7 juli 2016 ging de Green Protein Alliance (GPA) van start in de New World Campus in Den Haag. Dit unieke samenwerkingsverband van koplopers in de voedingsbranche wil de consumptie van plantaardige proteïne een flinke impuls geven.

Plantaardige proteïne is beter voor mens en milieu en biedt nieuwe marktkansen. Het initiatief krijgt steun van de overheid en experts in voeding, gezondheid en duurzaamheid. De markt met producten met plantaardige proteïne uit bijvoorbeeld peulvruchten, paddenstoelen, algen en noten is volop in beweging.Transitie versnellen

Consumenten moeten straks nog makkelijker kiezen voor bekende en nieuwe smakelijke producten met plantaardige proteïne. Een heldere boodschap over de voordelen helpt daarbij. De ambitie is een markt waarin producten met plantaardige proteïne een vanzelfsprekende keuze zijn. De komende maanden staan in het teken van het maken van een gezamenlijke doorbraakaanpak.

Founding Members

De Founding Members van de Green Protein Alliance zijn onder meer: Albert Heijn, Bonduelle, BOON, GoodBite, HAK, Marley Spoon, Rechtstreex, RotterZwam, The Dutch Weed Burger, ValkVers - De Cantharel, Vegafit, Vivera, en daarnaast Natuur & Milieu en Het Planeet. Ze krijgen steun van het Ministerie van Economische Zaken en hebben als kennispartners het Voedingscentrum en Milieu Centraal. Dat levert een krachtige, gedeelde boodschap op.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van de Green Protein Alliance zijn DuurzaamDoor (RVO.nl), NewForesight en Het Planeet in samenwerking met het Platform Voedseltransitie. Door samen te werken en stimuleren van koplopers in de markt jagen ze de transitie in de markt aan.
Publicatiedatum: