Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
India, Tanzania en Finland verrassen

Nieuwe kijk op bio-landbouw met unieke kaarten

De Atlas of Organics heeft vier nieuwe wereldkaarten gemaakt over de biologische landbouw. De kaarten geven inzicht in de verspreiding van de bio-sector wereldwijd. Het Journal of Organics publiceerde het onderzoek, dat de wereld op een compleet andere manier toont. Landen die gezien worden als wereldleiders verschrompelen en worden voorbijgestreefd door verrassende landen als India, Tanzania en Finland.

Bron: Journal of Organics


Bron: Journal of Organics

Zo is onder andere te zien op de kaarten van John Paull en Benjamin Hennig dat Australië het grootste areaal biologische landbouw heeft. Met 43 miljoen biologische hectaren is dit land goed voor 40 procent van het wereldwijde areaal. Europa heeft een aandeel van 27 procent. Argentinië is dominant in Latijns-Amerika en China in Azië. Ook valt op dat de Falklandeilanden een groot aandeel hebben.


Bron: Journal of Organics

Finland is veruit de grootste in de 'wildculture'. In deze categorie valt onder andere het plukken van bessen of paddenstoelen en verzamelen van wilde honing. Ook Zambia, Namibië, Marokko en India zijn groot op deze kaarten.


De gigant naar aantal biologische producenten is India. In Noord-Amerika groeit Mexico tot buitengewone proporties. In Afrika zijn het Oeganda, Tanzania en Ethiopië die er uit springen.

Lees hier het volledige onderzoek naar de bio-landbouw.
Publicatiedatum: