Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maak kennis met de Topo Verde uit Spanje

Weet u het nog? Nog niet zo lang geleden lieten Franse boeren Spaanse tankwagens leeglopen aan de grens omdat de wijnen de helft van het geld kosten als hun Franse evenknie. Aan de kwaliteit van de Spaanse kwaliteit lag het niet, het was pure Franse frustratie. Ook Spaanse biologische wijnmakers winnen regelmatig goud op de typische Franse wijnbeurs Millésime Bio, iets wat op de eigen Franse huisbeurs soms toch wat pijn doet, zo geeft Ramon van Huffelen (Natrada) aan.De Bodega uit Alicante waar de Topo Verde van Natrada vandaan komt, kwam op de Millésime ook als winnaar uit de bus en Nicolaas Klei schreef lovend over de Spaanse witte en rode Topo Verde: "De stamvader van deze wijnmaker werd in 1651 heilig verklaard omdat hij zijn leven lang met een wijntap door Spanje trok om behoeftigen en ontheemden van gratis wijn te voorzien. Zijn nakomelingen gutst het altruïsme nog steeds door de aderen. Talloze verrukkelijke wijnen maken ze, en ze vragen er slechts een schijntje voor, net genoeg om de werkers in hun wijngaard een liefdevolle maaltijd en gastvrij onderdak te schenken."Ramon: "Niet om de Fransen te plagen, maar gewoon omdat het fantastische wijn is de wijn de komende maand ook nog eens nóg spotgoedkoop gemaakt. Toen de wijnmaker ons vroeg hoe ze de Topo Verde zo breed mogelijk verkrijgbaar konden krijgen in de natuurvoedings- en reformwinkels zeiden wij dat een eenmalige actieprijs van 3,99 euro en 3 voor 10 euro voor de consument een fantastisch begin zou zijn. Daarin stemde men toe. Natrada zorgt voor posters op A1- en A3-formaat, receptenfolders en de wijn komt ook in de komende Smaakmakend te staan. Zo ondersteunen wij winkeliers."


 
Topo Verde Blanco
Neus met bloesem, citrus en appel, soepel en fris van smaak met fijn bittertje, wat venkel en grapefruit. Lange afdronk.
Nicolaas Klei: 'Talloze verrukkelijke wijnen maken ze, en ze vragen er een schijntje voor'.
Consumentadvies: van 4,99 euro voor 3,99 euro.

Topo Verde Tinto
Pittig-kruidige neus met zwarte bessen en een vleug tabak. Soepel mondgevoel, goede frisheid en veel concentratie. Véél zwart fruit en fijne lange afdronk. Een wijn met veel pit.
Nicolaas Klei: 'Bacchus zei geprezen, Monastrell als deze' en '…in de zomer, effe een tikje gekoeld, op de tuintafel'.
Consumentadvies: van 4,99 euro voor 3,99 euro.

Topo Verde Tinto Especial
Elegante, zwarte fruitneus met wat kleine, frisse bessen. Zacht in de mond, frisse cassis, dikte, kracht, complexiteit. Lange afdronk.
Consumentadvies: van 5,99 euro voor 4,99 euro.
Publicatiedatum: