
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Biologisch vlees in vernieuwde Krachtbouillon van Struik
De vernieuwde Krachtbouillon van Struik is langzaam getrokken uit pure ingrediënten voor een volle, krachtige smaak. Hierdoor komt het dicht in de buurt van zelf getrokken bouillon. Het is de ideale vervanger voor het bouillonblokje en bevat geen MSG (E621). In de varianten Kip en Rund zit 100% biologisch vlees en de vegetarische varianten zijn goedgekeurd door de European Vegetarian Union. Struik Krachtbouillon is een goede basis voor soepen en sauzen. Naast Kip, Rund, Tomaat en Groente, is er nu ook Tuinkruiden. "Bij Struik zijn we een nieuwe richting ingeslagen. We willen producten aanbieden met grondstoffen van de beste kwaliteit én bijdragen aan een beter welzijn van dieren. En goed nieuws: De Krachtbouillon Kip en Rund kunnen we nu met biologisch vlees aanbieden. Zodra biologische grondstoffen minder schaars worden en goed verkrijgbaar zijn streven we ernaar om daar waar we kunnen een biologisch assortiment aan te bieden. Op deze manier kunnen we consumenten de beste en lekkerste kwaliteit garanderen", vertelt Inge van Dijk namens Struik Foods.
Struik introduceert tevens een nieuwe soep (niet biologisch): gepureerde soep die zowel warm als koud te eten is. Deze soep is er in vier verschillende smaken: Tomaat, Wortel, Gele Paprika en Doperwten. Struik Foods is een nieuwe richting in geslagen. Naast dat alle verpakkingen in een nieuw design hebben, zijn ook de producten verbeterd. Zo hebben de Maaltijdsoepen 3 Beter Leven sterren (behalve kip, met 1 ster) óf zijn goedgekeurd door de European Vegetarian Union. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van e-nummers (bijvoorbeeld geen MSG; E621) en zoveel mogelijk van verse ingrediënten.
Voor meer informatie: Inge van Dijk, 0342 474848, i.van.dijk@struik.nl, www.struik.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen