Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bionext en INNOHOW peilen interesse in mobiel slachten

Bionext en INNOHOW roepen biologische veehouders en verwerkers met interesse in mobiel slachten op om zich te melden. Mobiel slachten, het direct bij de stal slachten in een mobiele slachterij, heeft voordelen ten aanzien van dierenwelzijn en vleeskwaliteit. Hoewel individuele bedrijven regelmatig interesse tonen in deze slachtmethode, is dit idee in Nederland nog niet uitgewerkt in de praktijk. Ondernemers die zich aanmelden via dit formulier, zullen worden uitgenodigd voor een vrijblijvende informatiebijeenkomst. Op basis van de bijeenkomst, zal worden besloten of de krachten gebundeld kunnen worden in een pilot project. Aanmelden kan tot 8 juli.

Vijf jaar geleden is er in Nederland onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om vleesvee (varkens, runderen, kippen, schapen) te slachten in een mobiele slachterij. Uit dit onderzoek bleek, dat er geen technische of wettelijke belemmeringen waren om in Nederland met een mobiele slachterij te starten. De financiƫle haalbaarheid hangt van veel factoren af en was niet zonder meer te voorspellen. Door de kleinschaligheid van een mobiele slachterij ligt het voor de hand, dat de kosten globaal op het niveau van een zelfslachtende slager uitkomen. Dat maakt het mobiel slachten met name interessant voor kleinschalige bedrijven die nu hun dieren naar een kleine slachterij brengen.

Voor meer informatie: Heleen Klinkert (Bionext), 030 2339973, [email protected] of Ruud Pothoven (INNOHOW), 06 255173225, [email protected]Publicatiedatum: