Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Omzet is na overname ongeveer hetzelfde gebleven"

Thieu en Annie Verdonschot druk maar tevreden als winkeliers

Tholen - Thieu en Annie Verdonschot runnen nu een jaar De Ekolander Natuurvoeding in Lelystad. Het echtpaar beschikt over jarenlange ervaring in de biologische sector, zo is Thieu 18 jaar werkzaam geweest bij Warmonderhof. "We waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hierbij hebben we zelfs de mogelijkheden in Frankrijk en Gambia bekeken. Op een gegeven moment kwam Annie op het idee om deze winkel over te nemen. Het bevalt goed. Ik vind het hartstikke leuk. In plaats van met het voeden van de planten, de bodem en de dieren ben ik hier bezig met het voeden van de consument", aldus Thieu.
 

De Ekolander Natuurvoeding is te vinden in het winkelcentrum Lelycentre (Snijdersstraat 4).

Thieu omschrijft zichzelf als de steun en toeverlaat van Annie. "We hebben het hier heel erg naar ons zin. Het leuke is dat we hier echt de consumentenvragen op ons afgevuurd krijgen." De winkel is klein maar fijn. "Tot de verbazing van velen staan er zo'n 4700 verschillende producten in de schappen. We proberen ook regionale bio-telers te betrekken. Zo werken we samen met Martijn en Monique Schieman, bio-telers uit Lelystad en Eko de Eerste uit Marknesse. Ook levert Warmonderhof Boomgaard, het fruitteeltbedrijf van Sjaak Twisk fruit aan ons."
 

Thieu achter de kassa.

Hij geeft aan dat hij veel voldoening uit het werk haalt. "Tot onze klanten behoren ook mensen met glutenproblemen of intolerantie voor suiker, lactose, gist of zout. Ik zie het als een uitdaging om er achter te komen hoe we dit vanuit de voeding kunnen oplossen. Advies over supplementen vind ik wat dat betreft ook het moeilijkst, maar hier is heel veel vraag naar. En er zitten zeker mensen tussen die het echt niet uit de voeding kunnen halen."
 

Het eerste pad na binnenkomst.

Op 29 juni was het exact een jaar geleden dat Thieu en Annie de winkel overnamen van Petra Schepens. Annie vertelt dat er heel veel leuke mensen in de winkel komen. "We geven veel persoonlijke aandacht aan de klanten. De winkel liep vóór de overname al goed en ik ben dan ook blij dat we dit vast weten te houden. Via ons eigen netwerk zijn er ook zeker wat nieuwe klanten bij gekomen."
 


Thieu vervolgt: "De omzet is ongeveer hetzelfde gebleven. Petra deed het hartstikke goed, maar het is wel veel werk in je eentje. De winkel is 6 dagen per week open en wij zijn er elke dag van 8 tot 19 uur mee bezig. We hebben inmiddels een bepaald ritme. Zo is het op maandag bijvoorbeeld vaak rustig, dan hebben we tijd voor andere dingen." Hij onderneemt ook het nodige buiten de winkel om. “Zo ben ik onder meer betrokken bij een omschakelcursus. Ik merk dat er veel interesse is in omschakeling, maar dat zeker niet iedereen het uiteindelijk aandurft. Wel ben ik er van overtuigd dat de groei van de biologische sector door gaat zetten."
 

Snoepgoed, sauzen e.d.

Het grootste nadeel is voor allebei dat ze sinds ze de winkel runnen veel minder buiten komen. "Ik mis vooral het buiten zijn. We proberen in de pauze dan ook zoveel mogelijk naar buiten te gaan", aldus Annie.


De verzorgingsproducten bij elkaar.


AGF-producten in en op de koeling.


AGF mooi uitgestald.

Voor meer informatie:

Thieu en Annie Verdonschot
De Ekolander Natuurvoeding
Snijdersstraat 4
8224 AA Lelystad
0320 412113
[email protected]
www.ekolander.nl