Mexico boekt vooruitgang in biologische voedselproductie
Dit werd bekend gemaakt door Ricardo Aguilar, Staatssecretaris Voedselvoorziening en Concurrentievermogen van het Secretariaat voor Landbouw, Vee, Plattelandsontwikkeling, Visserij en Voedselproductie (Sagarpa), tijdens een vergadering van de Nationale Raad Biologische Productie.
De functionaris zei tevens dat ongeveer de helft van het areaal te vinden is in de staten Oaxaca, Chiapas en Michoacan. Aguilar verzekerde dat de biologische sector groeit, zowel in Mexico als internationaal, waarvan de VS en de EU de twee belangrijkste markten zijn.
De Informatieservice Landbouw, Voedsel en Visserij meldde dat in 2015, de Mexicaanse export van bio-producten 136 miljoen dollar bedroeg. Dit jaar werd er in de eerste vier maanden een verkoopcijfer 49 miljoen dollar genoteerd.
Op het gebied van biologische koffie is het land exporteur nummer één. De eerste verscheping naar Europa in 1985 werd verricht door een coöperatie van kleine boeren in Oaxaca. De belangrijkste producerende staten van biologische koffie zijn Puebla, Chiapas, Oaxaca en Veracruz.
Bron: Prensa Latina
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"