Mexico boekt vooruitgang in biologische voedselproductie

Vandaag de dag staat Mexico geclassificeerd als vierde grootste biologische voedingsmiddelenproducent wereldwijd met een areaal van zo'n 169.000 hectare, waar 2,3 miljoen boeren baat bij hebben.Dit werd bekend gemaakt door Ricardo Aguilar, Staatssecretaris Voedselvoorziening en Concurrentievermogen van het Secretariaat voor Landbouw, Vee, Plattelandsontwikkeling, Visserij en Voedselproductie (Sagarpa), tijdens een vergadering van de Nationale Raad Biologische Productie.

De functionaris zei tevens dat ongeveer de helft van het areaal te vinden is in de staten Oaxaca, Chiapas en Michoacan. Aguilar verzekerde dat de biologische sector groeit, zowel in Mexico als internationaal, waarvan de VS en de EU de twee belangrijkste markten zijn.

De Informatieservice Landbouw, Voedsel en Visserij meldde dat in 2015, de Mexicaanse export van bio-producten 136 miljoen dollar bedroeg. Dit jaar werd er in de eerste vier maanden een verkoopcijfer 49 miljoen dollar genoteerd.

Op het gebied van biologische koffie is het land exporteur nummer één. De eerste verscheping naar Europa in 1985 werd verricht door een coöperatie van kleine boeren in Oaxaca. De belangrijkste producerende staten van biologische koffie zijn Puebla, Chiapas, Oaxaca en Veracruz.

Bron: Prensa Latina

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.