Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vivani 'Fine Dark' 92% en 99% erg populair in Nederland

Tholen - Vivani heeft vorig jaar haar kokosbloesemsuikerlijn, de 'Panama range', verder uitgebreid. Alexander Kuhlmann vertelt dat de biologische chocoladerepen het ook op de Nederlandse markt erg goed doen. "Dit komt omdat we met deze lijn op een goede manier inspelen op de huidige trend richting gezond voedsel. Vooral de 'Fine Dark' 92% en 99% zijn erg populair in Nederland", aldus Alexander.

De '92%' was de eerste reep die geïntroduceerd werd in de Panama range. Daarna volgde de '50%', een 'dark milk'-reep. Vorig jaar maart introduceerde Vivani de 'Smooth Milk' met een cacaogehalte van 37% en de 'Fine Dark' die 75% cacao bevat. "We hebben deze twee varianten gelijktijdig op de Duitse en de Nederlandse markt geïntroduceerd. In september kwam daar de 99% bij. We zagen de 99%-variant als de perfecte aanvulling op het Panama-gamma. Het is er echt één voor de chocoladekenners."Hij geeft aan dat Vivani bij de ontwikkeling van de 'Fine Dark 99%' voor een extra uitdaging stond. "Chocolade met een hoog percentage cacao wordt doorgaans verondersteld zeer droog te zijn. Bij het maken van dit specifieke type donkere chocolade stonden we als fabrikant voor de uitdaging om toch een optimale 'smelt-in-de-mond' sensatie te bereiken. Pure cacao chocolade lijkt vaak ruw en schilferig qua textuur en laat een zure smaak in de mond. Dit is echter sterk afhankelijk van het type cacao dat gebruikt wordt. Om deze reden maakt Vivani gebruik van speciale milde biologische cacao uit Panama om de Fine Dark 99% cacao chocolade te maken. Hierdoor slagen we er ondanks het hoge cacaogehalte in om een evenwichtige aroma in de chocolade te behouden."Vivani gebruikt dus cacao uit Panama voor deze lijn en voegt daar nectar uit kokosbloesem als zoetstof. Alexander omschrijft kokosbloesemsuiker, zeker die van de hoogste kwaliteit, als een echte zeldzaamheid onder natuurlijke zoetstoffen. "Het wordt gewonnen uit de nectar van de kokospalmbloemen en ondergaat geen verdere reffinage. Hierdoor wordt de waardevolle inhoud van de nectar, waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten bewaard. Daar komt bij dat kokosnootnectar ook geschikt is voor diabetici, aangezien het een glycemische index van 32 heeft. Naast het feit dat het gezonder is dan andere zoetstoffen, heeft kokossuiker ook zijn eigen specifieke smaak, dat doet denken aan caramel."Over Vivani

De biologische chocolade van Vivani wordt geproduceerd in de Weinrich chocoladefabriek. Deze traditionele fabriek is gevestigd in Herford, in Oost-Westfalen. In de productie worden alleen gecertificeerde biologische grondstoffen gebruikt. Sinds de lancering van het merk in 2000 zijn er 50 verschillende chocoladeproducten geïntroduceerd die in de schappen van natuurvoedingswinkels en reformwinkels liggen.

Voor meer informatie: www.vivani-schokolade.de