Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Snijden alles zelf, werken dus op heel ambachtelijke manier"

Biologische marktslagerij wekelijks op 6 locaties

Tholen - Richard en Semra van Rijswou zijn sinds een paar maanden de trotse eigenaren van een volledig Skal-gecertificeerde marktwagen met biologisch vlees. De Leidsche Vleeschhouwerij staat zes dagen per week op diverse markten. "Na vier jaar een Keurslagerij in Voorschoten gerund te hebben wilden we graag enkel biologisch vlees gaan verkopen. Dit was lastig te realiseren binnen de keurvereniging, omdat veel klanten gehecht zijn aan het vaste aanbod. Ook een De Groene Weg-slagerij was voor ons niet haalbaar. Daarom zijn we voor deze opzet gegaan", aldus Semra.


De verkoopwagen van De Leidsche Vleeschhouwerij.

Richard en Semra hebben een verkoopwagen gekocht en alles is uitgebreid gecheckt om de Skal-certificering rond te krijgen. "Dit is alleen maar goed. Onze klanten kunnen er op vertrouwen dat ons vlees biologisch is. We doen veel zaken met Commandeur Ekovlees. Ons biologische rundvlees halen we bij boerderij Koningshoeve vandaan en voor de biologische kip kunnen we terecht bij 't Huis ter Mee in Oostkapelle." Bijzonder is dat ze het vlees zelf snijden in de wagen. "Het is een groot voordeel dat we ook de papieren hebben om het vlees zelf te snijden. We werken dus echt nog op een heel ambachtelijke manier."

De Leidsche Vleeschhouwerij is dus de hele week door op verschillende markten te vinden. Dit zijn overigens niet allemaal biologische markten. "Op de meeste biologische markten staat al een vleeskraam. Vandaag staat mijn man in Brielle, op dinsdag zijn we te vinden op de Biomarkt op het Eendrachtsplein in Rotterdam, op woensdag in Leiden centrum, op donderdag is Noordwijk aan de beurt, op vrijdag staan we op de Biomarkt op de Haarlemse Botermarkt. Op zaterdag staan we voorlopig nog in de Herenstraat in Rijswijk. Voor deze dag staan we in de wachtrij voor andere locaties."


Semra bij de marktwagen,

Semra vertelt dat er veel animo voor het biologische vlees is. "Wel moeten we nog wat meer reclame maken, al zijn we natuurlijk nog maar net gestart. Vooraf hebben we ons goed georiƫnteerd en prijzen vergeleken. We proberen iets onder de prijs van de biologische slager te zitten. We krijgen gelukkig veel reacties dat het ze na het zien van de prijzen wel meevalt. Vandaag hebben we bijvoorbeeld ribkarbonades in de aanbieding, 100 gram voor 1,79 euro. Dat is echt niet heel duur. De kwaliteit staat voor veel van onze klanten voorop. We horen van steeds meer mensen dat ze minder vlees eten, bijvoorbeeld maar 3 dagen per week, maar dan willen ze wel goed vlees op hun bord. Daarvoor kunnen ze bij ons terecht. We hebben ook een webshop op onze website, men krijgt 5% korting op de eerste bestelling."

Voor meer informatie:

Richard en Semra van Rijnswou
De Leidsche Vleeschhouwerij/Bio Vlees Leiden

06 46243304
[email protected]
www.biovleesleiden.nl