Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Omschakeling kan onze boeren nieuw perspectief geven"

PvdA wil 4 miljoen euro voor bio-landbouw Overijssel

De PvdA wil vier miljoen euro inzetten voor biologische landbouw in Overijssel. PvdA-Statenlid Annemieke Wissink heeft dat 22 juni voorgesteld. "Biologische landbouw heeft heel veel voordelen", vindt Wissink. "Het is beter voor de natuur en het is beter voor de concurrentiepositie van de Overijsselse boeren. De financiƫle opbrengsten zijn in de biologische sector namelijk veel hoger."

Uit de jaarrekening van de provincie Overijssel blijkt dat een forse hoeveelheid geld bedoeld voor verduurzaming van de landbouw in 2015 niet is besteed. De PvdA vindt dat jammer. "Het gaat niet best met de Nederlandse landbouw", zegt Wissink. "Omschakeling naar biologisch kan veel van onze boeren nieuw perspectief geven."

De PvdA wil dat meer boeren in Overijssel biologisch gaan produceren. "De markt schreeuwt om meer biologische melk en vlees", stelt Wissink. "En voor het Overijsselse landschap zou het een enorme verbetering zijn. Meer weidevogels, meer bijen, meer blije koeien in de wei. Wie wil dat nu niet?"

Bron: Weblog Zwolle


Publicatiedatum: