Wopke Veenstra, FNP Fryslân:

"Biologische boeren de dupe van nieuwe fosfaatregels"

FNP Fryslân waarschuwt dat de nieuwe fosfaatregels en de gevolgen daarvan niet ten koste mogen gaan van de biologische en grondgebonden boeren. Dit meldt FNP op de eigen website. "Boeren die hun eigen mest op hun eigen land uitrijden, zouden hiervoor beloond moeten worden", aldus Wopke Veenstra. "Het is niet goed dat de grote bedrijven die fors geïnvesteerd hebben in extra vee en stallen, maar niet genoeg in hun eigen land, nu zelfs door het hele land met hun mest moeten slepen. Hiermee krijgen ze in feite een voorsprong op de landbouwers die op een veel duurzamere manier met grond en fosfaat omgaan."

"Tijdens het debat in de Tweede Kamer in april kon Staatssecretaris Van Dam niet uitsluiten dat biologische en grondgebonden boeren niet de dupe zullen worden van de nieuwe regels." De Tweede Kamer zou volgens Veenstra nog kunnen ingrijpen. Veensta rekent ook op de steun van diverse partijen die grondgebonden en biologische landbouw een warm hart toedragen.

Voor meer informatie: w.veenstra@fryslan.frl, www.fnp.frl
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.