Duurzame horecalocaties genomineerd voor Gaia Green Awards

Op woensdag 15 juni is de inschrijving gesloten voor deelname aan de Gaia Green Awards. Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de aanmeldingen is zeer hoog. Wederom een signaal dat de horecasector grote stappen zet om haar activiteiten te verduurzamen. Door de vele (kwalitatieve) aanmeldingen was het voor de jury erg lastig om 5 genomineerde per categorie te selecteren. Een aantal zeer duurzame horecalocaties heeft de eerste schifting niet overleefd. De jury heeft besloten de volgende locaties te nomineren:

Hotels
  • ECOMAMA Hotel (Amsterdam)
  • Suite Hotel Pincoffs (Rotterdam)
  • De Pingerhoeve (Nuth)
  • Radisson Blu Palace Hotel (Noordwijk)
  • Kloosterhotel ZIN (Vught)

Restaurants
  • Vork en Mes (Hoofddorp)
  • De Veldkeuken Amelisweerd (Bunnik)
  • Restaurant Dertien (Rotterdam)
  • Restaurant Het Ambacht (Heerenveen)
  • Café Restaurant Logica (Leiden)

Strandpaviljoens
  • Pier 32 (Den Haag)
  • Aloha Beach (IJmuiden Noordpier)
  • Strandtent Elements Beach ('s Gravenzande)
  • De Haven van Renesse (Renesse)
  • De Kwartel (Den Haag)

Gastvrij Rotterdam

Uit de 5 genomineerde locaties worden in augustus uiteindelijk 3 finalisten geselecteerd. Een gerenommeerd vakjury maakt op maandag 19 september 2016 om 16:30 uur de uiteindelijke winnaar per categorie van de eerste editie van de Gaia Green Awards bekend. De uitreiking staat geprogrammeerd op het DSNM! Paviljoen tijdens Gastvrij Rotterdam. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is het inspiratiepaviljoen waar drie dagen lang duurzaam ondernemen in de horeca centraal staat.

In de periode tot de uitreiking proberen de genomineerden via sociale media extra stemmen van gasten en bezoekers te werven. Het aantal behaalde stemmen telt voor een deel mee in de beoordeling van de jury. Stemmen is mogelijk via deze pagina.

Gaia Green Awards

De Gaia Green Awards zijn nieuwe awards voor horecabedrijven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. De award is resultaat van een samenwerking van een brede coalitie van organisaties die actief zijn in de horecasector. In het eerste verkiezingsjaar is gestart met 3 categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. De fysieke awards worden ontwikkeld door hetWerkvan, een stichting die het werk van kunstenaars met een verstandelijke beperking brengt naar een markt zonder beperkingen.

Partners

De partijen die de award dragen zijn Gastvrij Rotterdam, EKO-keurmerk, Vis&Seizoen, Strand Nederland, COCO-MAT, De Week van de Smaak, Green Key Nederland, Olijfbedrijf, hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure (Group).

De focus binnen de verkiezing ligt op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar besteed hebben aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast wordt gekeken naar innovatie en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.

Voor meer informatie: www.greenleisure.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven