Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ripe Organic helpt bij 'boer tot bord leefstijl' in Verenigde Arabische Emiraten

Biologische voeding groeit in populariteit in de Verenigde Arabische Emiraten, geholpen door de steeds groeiende expat gemeenschap. Becky Balderstone is de oprichter van Ripe Organic. Het omvat een winkel, telersnetwerk en een gemeenschapsorganisatie, die actief is in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) sinds 2011. Ripe Organic werkt met een vertakt netwerk van lokale en regionale biologische bedrijven en heeft sinds kort zijn eigen bedrijf. Balderstone's startup begon als een bezorgdienst voor een box met seizoensgebonden producten en ontwikkelde vervolgens immens populaire boerenmarkten in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze worden nu aangevuld met een winkel in Dubai. Ripe leidt ook een aantal maatschappelijke initiatieven, waaronder de school moestuinen en menu's met de lokale chef-koks. De biologische sector, gesteund door de steeds groeiende expat gemeenschap, krijg nu vat over heel de Emiraten.Telersnetwerk

"We werken nauw samen met de lokale telers van gecertificeerde biologische bedrijven in de VAE. We experimenteren met het kweken van nieuwe producten en het ontwikkelen van teeltplannen om aan de groeiende vraag te voldoen. Veel van de bedrijven zijn de afgelopen jaren gegroeid om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar biologische producten. Wij bij Ripe steunen veel gecertificeerde biologische bedrijven in de VAE. Sommige bedrijven willen ook nieuwe variƫteiten proberen en anderen werken met ons om specifieke teeltplannen voor chef-koks en restaurants in de regio te ontwikkelen."

"Het klimaat hier in de VAE brengt uitdagingen met zich mee voor de teelt en aanvoer van lokale biologische producten. Van mei tot september zorgt de intense hitte ervoor dat veel van de producten gewoon niet kunnen groeien. Daarom hebben we een goed netwerk van regionale biologische telers in verschillende microklimaten, die ons kan helpen de gaten in de aanvoer in de VAE te vullen zodat we seizoensgebonden producten kunnen blijven leveren.

Van boer tot bord leefstijl

Ripe Organic beveelt een van boer tot bord leefstijl bij iedereen aan en ze helpen door de toegang tot lokaal geteelde groenten en fruit in de VAE zo makkelijk mogelijk te maken. Ripe Organic is initiatiefnemer van de actie 'Raising with Ripe', een pop-up biologische stand op scholen rond Abu Dhabi en Dubai, zodat ouders die hun kinderen uit school halen daar hun groenten kunnen aanschaffen. Ripe Organic werkt ook met zakelijke klanten om ervoor te zorgen dat ze lokale, seizoensgebonden groenten en fruit op hun menu zetten.

Klik hier om het volledige interview op foodtank.com te lezen

Voor meer informatie: www.ripeme.com
Publicatiedatum: