Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame ondernemers bijeen onder één dak

Strawberry Earth bundelde onlangs in haar nieuwe pand aan de Bilderdijkkade in Amsterdam Oud-West haar krachten met andere duurzame ondernemers zoals The Greenhouse, Atelier Sukha, WeLoveLongLegs, de Waarmakers en Berry. Ze vormen samen een duurzaam collectief en bieden ruimte aan duurzame mode, design en eerlijk eten. Het pand waarin de ondernemers zijn gevestigd, is vanzelfsprekend met veel aandacht voor duurzame materialen ingericht en afgewerkt zoals duurzame verf op basis van aquamarijn, veel tweedehands materialen en een Marmoleumvloer van Forbo Flooring.

Strawberry Earth is initiatiefnemer van het collectief en inspireert creatieven om een positieve impact te hebben op hun omgeving, zowel thuis als in hun werk. Het bedrijf bestaat inmiddels zeven jaar en richt zich op mensen die op zoek zijn naar slimme duurzame ideeën, mooi design en die houden van een knipoog. Mette te Velde, oprichter van Strawberry Earth: "Op onze blog met evenementen en een online shop, die in het najaar wordt gelanceerd, laten we zien hoe je een positieve impact kunt hebben op je omgeving met iedere keuze die je maakt. Het maken van duurzame keuzes kan hand in hand gaan met esthetiek en genieten van het leven." Met de Strawberry Earth Academy zet Strawberry Earth naast consumenten, ook mode- en designprofessionals aan om duurzaam aan de slag te gaan.


Koffiebar Berry.

Tiemen Gerritsma, eigenaar van koffiebar Berry: "Het is mijn doel om een 'huiskamer' te zijn voor deze buurt. Onze koffie, sappen, boterhammen en taart maken we zo veel mogelijk van duurzaam geproduceerde en lokale producten. Voor consumenten wordt het steeds makkelijker om bewust te kiezen voor biologische of Fair Trade producten, een hele positieve ontwikkeling." In het weekend maakt Berry ook gebruik van de ruimte van Strawberry Earth waardoor er extra ruimte is om een krantje open te slaan.

In het pand huist daarnaast The Green House, een creatieve studio voor branding, design en fotografie. Hun motto is 'keep it simple, honest and real'. Zij inspireren hun klanten duurzame en tegelijkertijd esthetische designkeuzes te maken. Naast hen zit Atelier Sukha. Sukha betekent 'joy of life' in het Sanskriet. Alle producten van Atelier Sukha - van mode tot accessoires - worden gemaakt van natuurlijke materialen. En door de producten te kopen, support je ook direct lokale gemeenschappen in Nepal en India waarmee Atelier Sukha samenwerkt. WeLoveLongLegs maakt - je raadt het al - broeken voor vrouwen én mannen met lange benen, geheel duurzaam en eerlijk geproduceerd uiteraard.

Productontwerpers Waarmakers ontwerpen vanuit het idee dat een product een positief onderdeel moet zijn van haar omgeving; tijdens productie, in het gebruik en ook als het product aan het eind van zijn levensfase komt. "Een goed ontwerp is wat ons betreft ook een duurzaam ontwerp", aldus Maarten Heijltjes. Waarmakers ontwierp onlangs onder andere een hele duurzame scooter, gemaakt van planten. Daarnaast produceren ze lampen van door de iepenziekte gevelde bomen uit het Vondelpark in Amsterdam. Voor het ontwerp van hun 'Goedzak', een waardevolle afvalzak, wonnen ze de DoEN materiaalprijs.

Het fraaie waarin de ondernemers zijn gevestigd, is vanzelfsprekend met veel aandacht voor duurzame materialen ingericht. De Marmoleum vloer werd gelegd door Forbo Flooring en bestaat voor 97% uit natuurlijk materiaal. De wanden in het pand werden geverfd met verf op 100% natuurlijke basis van Aquamarijn. In koffiebar Berry werd een tussenwand ontworpen en gemaakt van oude kozijnen. Om te wassen, wordt gebruik gemaakt van het natuurlijke wasmiddel Ecover en schoonmaken gebeurt met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.
Publicatiedatum: