Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Burgemeester opent wandelpad op landgoed Mariënwaerdt

Zondag 12 juni opende de burgemeester Miranda de Vries het eerste verharde wandelpad bij de poort van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit pad is een eerste stap in het project 'stap voor stap', dat de Vrienden van Mariënwaerdt in het leven geroepen hebben om de wandelpaden op het landgoed te verbeteren.

Heerlijkheid Mariënwaerdt heeft 900 hectare beeldschone natuur, die zich graag laat beleven. Jaarlijks wandelen en fietsen duizenden mensen over de lanen, langs de akkers en in de bossen.Op het landgoed zijn meerdere wandelroutes uitgezet, variërend van 3 kilometer tot 12 kilometer in lengte. Delen daarvan zijn verhard, maar sommige stukken zijn vooral in de winter wel wat modderig. De Vrienden van Mariënwaerdt hebben zich tot doel gesteld deze stukken 'stapje voor stapje' te helpen verbeteren. Daarbij zijn zij ook bezig met het plaatsen van meer banken en picknicktafels.

Een eerste belangrijke stap is nu gezet door het pad bij de poort van het landgoed, langs de zogenaamde Geerdijk, te verharden. Dit werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Geldermalsen en een bijdrage van de Vrienden van Mariënwaerdt. Het pad is de start van alle wandelroutes over het landgoed. Er kan op worden gewandeld en langs de rand nog steeds worden gemountainbiked.

Burgemeester Miranda De Vries opende het pad feestelijk tijdens de jaarlijkse Vriendendag van de Vrienden van Mariënwaerdt. Zij toonde zich trots dat de Gemeente zo'n mooie plek heeft waar bewoners lekker naar buiten kunnen om te genieten van het natuurschoon.

Voor meer informatie: www.marienwaerdt.nl
Publicatiedatum: