Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Arink, EKO-boerderij Arink:

"Chemie en landbouw passen niet bij elkaar"

In de Volkskrant van zaterdag 11 juni is een uitgebreid artikel verschenen over biologische boeren, geschreven door Caspar Janssen. Hij laat hierin zien dat biologische boeren bewijzen dat het anders kan in de huidige tijd dat boeren het zwaar hebben. De redacteur is onder meer op bezoek geweest bij bio-boer John Arink van EKO-boerderij Arink in Lievelde. John: "Chemie en landbouw passen niet bij elkaar. Door kunstmest en chemie neemt de bodemvruchtbaarheid af. Je ontneemt de bodem het vermogen zelf iets te doen. Het is als het leegtrekken van een accu. Je krijgt op korte termijn hogere opbrengsten, maar je soupeert de bodem op. Dat gebeurt in de gangbare landbouw volop en je kunt daarmee niet nog eens vijftig jaar doorgaan."



Ook Gerjo Koskamp van Boerderij Ruimzicht in Halle vertelt in het artikel dat boeren met de natuur zoveel oplevert. En Nieske Neimeijer van biologisch varkensbedrijf Neimeijer in Heino vertelt dat ze supertevreden is na de omschakeling naar biologisch.

Klik hier voor het complete artikel.

Bron: Volkskrant
Publicatiedatum: