Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gastouderopvang op boerderij heeft echt voordelen"

College van B&W Renswoude bezoekt bio-boerderij Nieuw Daatselaar

Het college van burgemeester en wethouders van Renswoude bezocht op dinsdag 31 mei de biologische boerderij Nieuw Daatselaar aan de Daatselaarseweg. Tijdens het werkbezoek kregen waarnemend burgemeester Van der Kolk, de wethouders Van de Pol en Vlastuin en gemeentesecretaris Van Dijk van de familie Van Ginkel een rondleiding over het bedrijf.

De afgelopen jaren is de aandacht en waardering voor biologische producten – die zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest worden verbouwd – toegenomen. Steeds meer agrarische ondernemingen schakelen over op de verbouw van biologische producten waarmee zij niet alleen lekker en divers eten produceren, maar tegelijkertijd de natuur respecteren. Een natuurlijke vorm van landbouw die overigens wel veel vakmanschap vereist. Het college van burgemeester en wethouders kreeg van Gert en Ada van Ginkel van Nieuw Daatselaar tekst en uitleg over het biologisch boeren en gaven het college een rondleiding over het bedrijf.

Gastouderopvang

Het college maakte tijdens het bezoek ook kennis met een andere activiteit die op het bedrijf wordt uitgeoefend: een gastouderopvang. Ada van Ginkel: "Sinds een aantal jaar ben ik officieel gastouder. Toen onze eigen kinderen ouder werden, hield ik tijd over. Omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken, besloot ik hier een opleiding voor te gaan volgen. Gastouderopvang op een boerderij heeft echt voordelen: de kinderen krijgen meer beweging en positieve prikkels. Het begeleid omgaan met dieren en buitenspelen versterken de sociale ontwikkeling en prikkelen de fantasie van kinderen."

Voor meer informatie: www.renswoude.nl

Publicatiedatum: