Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Teamgenoten gingen door succes Steven Kruijswijk ook aan bio-havermout"

Bio-producten in krachtvoer Team Lotto Jumbo

Tholen - Vanwege de goede prestaties van de Nederlanders Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk volgden veel landgenoten de Giro d'Italia 2016 met extra belangstelling. De eerstgenoemde reed zes dagen in de roze trui en de leiderstrui hing vijf dagen om de schouders van Kruijswijk. Kruijswijk en zijn teamgenoten van Team Lotto Jumbo genoten tijdens de ronde van allerlei bio-producten. Frank van Eerd van de Bisschopsmolen in Maastricht is 12 dagen mee geweest met de ploeg en heeft meegekookt met hun chefkok Jesper Boom (broer van wegwielrenner en veldrijder Lars Boom). Dit in het kader van de samenwerking tussen de Bisschopsmolen en Daily Fresh Food uit Geleen."Bij Team Lotto Jumbo gaan ze echt voor transparantie, ze maken daarom ook heel vaak gebruik van biologische producten", vertelt Frank. "We verzorgen het dagelijks brood en de ontbijtproducten van de wielrenners van Team Lotto Jumbo. Tijdens de Giro leverden wij onder meer biologische speltmuesli en havermout, die afkomstig zijn van graanpletterij De Halm.

De Bisschopsmolen is als eerste in Nederland begonnen met spelt. De Bisschopsmolen is al jaren vast leverancier voor veel topsporters. Belangrijk is om bij sporters goed te kijken wat ze die dag willen gaan doen en daar hun voeding op aan te passen. We werken nauw met de koks samen en leren hierdoor wat de effecten zijn van bepaalde ingrediƫnten en combinaties daarvan. Eiwitten zijn bijvoorbeeld nodig voor het herstel en de opbouw van spieren en weefsel. Koolhydraten leveren de juiste energie. Voor de wielrenners is het eten echt hun brandstof, daarom is het belangrijk om afwisselend te eten. Het grappige was dat toen Steven het heel goed deed alle teamgenoten aan de bio-havermout gingen. Ze kregen ook onder meer speltflakes rood fruit als dessert."


Het ontbijt met biologische speltflakes en vers fruit. Foto: Jesper Boom.

Frank vertelt dat De Bisschopsmolen echt vanuit de granen kijkt. "Vanuit de granen bepalen wij wat we er van gaan maken. Voor het herstel hebben we tijdens de Giro bijvoorbeeld speciale balletjes voor de wielrenners klaargemaakt. We kookten hierbij de biologische haver in appelsap en dit vormde de basis voor de 'herstelballetjes'." Frank zal ook nauw betrokken zijn bij het samenstellen van de maaltijden van het wielerteam tijdens de aankomende Tour de France.

Voor meer informatie: info@bisschopsmolen.nl, www.bisschopsmolen.nl, www.dehalm.nl