Greystone Nieuw-Zeelandse Biologische Wijngaard van het jaar
Nick Gill zei dat het heel bijzonder was, omdat zij vanwege hun overgang naar biologische wijn, dit jaar pas voor het eerst mochten meedoen. Hij kijkt naar uit dat meer wijngaarden overgaan op biologische productie. We maken natuurlijk niet de meeste wijn, maar proberen wel de beste te maken. De kwaliteit van wijn hangt erg af van de kwaliteit van de medewerkers en deze prijs onderstreept hun kwaliteiten, zei hij.
Nik Mavromatis, Sales en Marketing Manager voegde eraan toe dat klanten en exportmarkten steeds meer informatie willen over de herkomst van producten, in het bijzonder biologische. Door deze prijs kunnen we Nieuw-Zeelandse wijn aan een groter publiek laten zien. Greystone heeft aangetoond dat het gebruik van synthetische chemicaliƫn niet nodig is om heerlijke wijn te maken.
De Waipara vallei, waar de Greystone wijn vandaan komt, had een bijzonder goed jaar, want nog meer wijnbouwers uit die regio wonnen prijzen, waaronder Muddy Waters, die ook al een prijs won in 2015.