Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greystone Nieuw-Zeelandse Biologische Wijngaard van het jaar

Greystone Wines uit Noord Canterbury is onlangs uitgeroepen tot winnaar bij de Nieuw-Zeelandse biologische wijnen prijsuitreiking. Eerder dit jaar wonnen ze al gouden medailles met diverse wijnen. In 2014 hadden de Nieuw-Zeelandse biologische wijnen prijsuitreiking al een succesvol debuut en nu waren er 123 deelnemers uit heel Nieuw-Zeeland, waarbij Greystone winnaar is geworden. Hun normen liggen hoog, wat getuigt van hun toewijding voor de regio en wijnmaker Dominic Maxwell en vinoloog Nick Gill.Nick Gill zei dat het heel bijzonder was, omdat zij vanwege hun overgang naar biologische wijn, dit jaar pas voor het eerst mochten meedoen. Hij kijkt naar uit dat meer wijngaarden overgaan op biologische productie. We maken natuurlijk niet de meeste wijn, maar proberen wel de beste te maken. De kwaliteit van wijn hangt erg af van de kwaliteit van de medewerkers en deze prijs onderstreept hun kwaliteiten, zei hij.

Nik Mavromatis, Sales en Marketing Manager voegde eraan toe dat klanten en exportmarkten steeds meer informatie willen over de herkomst van producten, in het bijzonder biologische. Door deze prijs kunnen we Nieuw-Zeelandse wijn aan een groter publiek laten zien. Greystone heeft aangetoond dat het gebruik van synthetische chemicaliƫn niet nodig is om heerlijke wijn te maken.

De Waipara vallei, waar de Greystone wijn vandaan komt, had een bijzonder goed jaar, want nog meer wijnbouwers uit die regio wonnen prijzen, waaronder Muddy Waters, die ook al een prijs won in 2015.
Publicatiedatum: