Vanaf 1 juni 2016 biedt Marieke Sanders uit Geldrop thuismaaltijden voor ouderen, alleenstaanden, tweeverdieners, thuis herstellenden en voor iedereen die lekker en gezond wil eten en geen zin of tijd heeft om zelf een maaltijd op tafel te zetten. Verse, gezonde en smakelijke maaltijden worden één of twee keer per week bezorgd en zijn te bewaren in de koelkast. Marieke biedt meer dan alleen een maaltijd. "Het sociale aspect vind ik heel belangrijk. Zo help ik mensen met het opwarmen, de invulling van de menulijsten en maak ik vaak even een praatje."
Marieke is al jaren bezig met gezonde en biologische voeding. "Je merkt dat steeds meer mensen zich realiseren dat gezonde voeding belangrijk is, zeker bij de groep ouderen komt ondervoeding nogal eens voor." Marieke is nu gestart als eigen ondernemer onder de franchiseformule Eten met gemak. "Ik heb ervaren dat ouderen niet altijd meer in staat zijn om hun boodschappen te doen en zelf te koken. Niet altijd wordt de zorg opgepakt door familie, buren en mantelzorgers." De keuze voor Eten met gemak was eenvoudig. "Ze passen het beste bij mijn visie over gezonde voeding en er is geen afnameverplichting voor de klanten, je zit dus nergens aan vast. Ook dat was bepalend voor mijn keuze."
De maaltijden worden in een gecertificeerde keuken bereid. "Onze gediplomeerde koks koken op basis van de ingevulde week- of seizoenmenulijsten. De menu's en recepten worden zorgvuldig samengesteld door een voedingsdeskundige en een diëtiste, zodat er altijd genoeg voedingswaarden en variatie in zit. Iedere week staan er meer dan 20 nieuwe voor- hoofd- en nagerechten op het menu. Keuze genoeg dus." Ambachtelijke Hollandse kost, internationale specialiteiten, maar ook vegetarische/veganistische, dieet- en biologische maaltijden zijn in het assortiment opgenomen en zelfs halalgerechten. Er wordt altijd gebruik gemaakt van verse ingrediënten en veelal streekproducten. Standaard zitten er 14 diëten in het assortiment. Indien er speciale dieetwensen zijn, wordt er een passend menu gemaakt.
De succesvolle franchiseformule 'Eten met gemak' is al in verschillende gebieden in Nederland een groot succes. "Collega's die al gestart zijn merken dat veel ouderen ontevreden zijn over de kwaliteit van maaltijden. Zo zit er vaak weinig smaak aan de aardappelen en is er ook weinig keuze." Bij Eten met gemak wordt er extra aandacht besteed aan de kwaliteit. "Uit ons eigen marktonderzoek welke wij door buurtbewoners hebben laten uitvoeren, kwam Eten met gemak met ruime voorsprong als beste naar voren." Bestaan er al maaltijddiensten in deze regio? "Ja, zorgverleners bieden ook maaltijddiensten aan, maar ouderen zijn niet verplicht om daar maaltijden af te nemen. Ik daag iedereen uit om eens een maaltijd van Eten met gemak te proberen."
Marieke levert de tafeltje dekje maaltijdservice in de regio Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen c.a. en Helmond.
Wilt u meer informatie over Eten met gemak of een proefbox aanvragen (met drie maaltijden) voor de actieprijs van 14,75 euro inclusief bezorging dan kunt u contact opnemen met Marieke Sanders via 040 8200991 of via marieke@etenmetgemak.nl. Kijk ook eens op de website www.etenmetgemak.nl/marieke.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
O.a. dieet- en biologische maaltijden
Thuismaaltijden voor ouderen nu ook in Eindhoven en omstreken
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis