Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zeer uitzonderlijk, Europees Octrooi Bureau mogelijk extra voorzichtig"

Hoorzitting patent rode paprika uitgesteld

Op 31 mei kreeg Bionext het bericht dat de hoorzitting over het paprika patent van Syngenta is uitgesteld. Als reden geeft het Europees Octrooi Bureau aan dat ze op 10 mei nog veel nieuwe informatie van Syngenta en van de opponenten (Bionext, LTO en 32 andere organisaties) hebben ontvangen. Daarom is besloten om het team dat de bezwaar procedure afhandelt uit te breiden met een extra gekwalificeerde 'examinator' en de hoorzitting uit te stellen. Er is nog geen nieuwe datum gepland.

Maaike Raaijmakers: "Van onze advocaat heb ik begrepen dat het zeer uitzonderlijk is dat een hoorzitting zo kort van te voren wordt uitgesteld. Het kan er op duiden dat het Europees Octrooi Bureau extra voorzichtig is geworden in het beoordelen van patenten op natuurlijke eigenschappen na de uitkomsten van het symposium op 18 mei. Dat zou heel mooi zijn."



Op 18 mei bleek tijdens een internationaal symposium dat veel veredelaars, boeren, juristen en politici patenten op natuurlijke eigenschappen als een bedreiging voor onze voedselproductie zien. Bovendien blijken deskundigen het oneens over de vraag of dit soort patenten wettelijk zijn toegestaan. Aan het einde van het symposium kondigde de Eurocommissaris Elzbieta Bienkowska daarom aan om nog dit jaar met een nadere interpretatie van de octrooiwetgeving te komen.

Bionext beraadt zich op nieuwe acties om de druk op de politiek en het octrooibureau verder te verhogen.

Voor meer informatie: www.bionext.nl
Publicatiedatum: