Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuineigenaars tonen hoe het anders kan

In het weekend van 4 en 5 juni 2016 zetten meer dan 200 trotse tuineigenaars in Vlaanderen en Nederland hun deuren open voor het grote publiek. Naast hun enthousiasme hebben alle tuineigenaars dit gemeen: ze gebruiken geen pesticiden in hun tuin. Hoe zij onkruid aanpakken, vertellen ze je heel graag.

De discussie over glyfosaat (de belangrijkste werkzame stof in onkruidverdelgers zoals Roundup) woedt momenteel op alle niveaus. Voor- en tegenstanders proberen elkaar te overtuigen van het al dan niet schadelijke effect op mens en milieu. Velt, de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, toont al meer dan veertig jaar dat pesticiden niet nodig zijn in een sier- of moestuin.



"Wij dromen ervan dat iedereen kan genieten van groen zonder zich zorgen te maken over de aanwezigheid van pesticiden", zegt Velt-directeur Jan Vannoppen. "Ze zijn immers niet gezond voor mens, milieu, bodem, water en biodiversiteit. Daarom trekken wij de campagne 2020pestidevrij op gang. Hiermee willen we iedereen tonen hoe je zonder pesticiden kan tuinieren, maar ook acties ondernemen om de producten uit de winkelrekken te krijgen."

Zaterdag 4 en zondag 5 juni kan je alvast in meer dan 200 tuinen in Vlaanderen en Nederland gaan kijken hoe tuineigenaars zonder pesticiden tuinieren, zowel in sier- als moestuinen. Ze tonen je technieken als mulchen (de bodem bedekken met natuurlijke materialen) in de moestuin, de verschillende soorten verhardingen in een siertuin, maar ook preventieve trucjes om zowel onkruid als plagen en ziektes voor te blijven.

Op de website www.ecotuindagen.nu vind je een overzicht van alle tuinen met hun openingstijden, eventuele fietslussen tussen verschillende tuinen en extra's. Alle bezoeken aan de tuinen zijn gratis. Op de website 2020pesticidevrij.nu kan je jouw gifvrije tuin registreren en zo de pesticidevrije oppervlakte in Vlaanderen en Nederland mee in kaart brengen.

Samengevat:

Voor meer informatie: www.ecotuindagen.nu 
Publicatiedatum: