Samenwerkingsverband tussen zorginstellingen en Biologisch Goed
Hij heeft Anja Slooter van Biologisch Goed benaderd met de vraag of zij iets voor elkaar kunnen betekenen. Biologisch Goed heeft naast een webwinkel ook een afzetkanaal in Zuid-Holland naar diverse winkels, restaurants en cateraars. Dit betekent dat er aardappelen, groenten en fruit van de leden van Biologisch Goed en diverse andere biologische tuinders in Zuid-Holland, direct van het land naar de klanten gaat. De passie van Martijn en zijn collega koks wordt zo dus goed gecombineerd met de passie van de telers.
De zorglocaties Huys te Hoecke in Puttershoek, De Egmontshof en Zoomhoek in Oud-Beijerland hebben inmiddels wekelijks één biologische, regionale groente op de menukaart staan. De koks zijn erg enthousiast om met een vers product, direct van het land, te werken. Uiteraard vereist dit een andere planning. De groente moet gewassen en ter plaatse gesneden worden. Maar als koken je passie is en zorg en voeding centraal staat ontstaan er dus mooie initiatieven. De cliënten komen op de eerste plaats, zoals het hoort. Gezonde voeding draagt wel degelijk bij aan de gezondheid van iedereen en zeker aan de gezondheid van met name ouderen waarvan de weerstand over het algemeen lager is.
Martijn en Anja hopen dat nog vele zorginstellingen dit voorbeeld gaan volgen.
Voor meer informatie: www.biologischgoed.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA