Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerkingsverband tussen zorginstellingen en Biologisch Goed

Een mooie ontwikkeling in de Hoeksche Waard: Biologisch Goed in Strijen en diverse locaties van Zorgwaard zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Het onderwerp ouderen en voeding staat momenteel vaak centraal in diverse discussies rondom de zorg die geboden wordt in onze zorginstellingen. De consumptie van biologische voeding groeit en ook op het gebied van eten en drinken in de zorgsector zal er iets moeten veranderen. Martijn van Gemst, chef-kok, keukenmanager van diverse zorglocaties in de Hoeksche Waard is zich hier zeer van bewust.
 
Hij heeft Anja Slooter van Biologisch Goed benaderd met de vraag of zij iets voor elkaar kunnen betekenen. Biologisch Goed heeft naast een webwinkel ook een afzetkanaal in Zuid-Holland naar diverse winkels, restaurants en cateraars. Dit betekent dat er aardappelen, groenten en fruit van de leden van Biologisch Goed en diverse andere biologische tuinders in Zuid-Holland, direct van het land naar de klanten gaat. De passie van Martijn en zijn collega koks wordt zo dus goed gecombineerd met de passie van de telers.



De zorglocaties Huys te Hoecke in Puttershoek, De Egmontshof en Zoomhoek in Oud-Beijerland hebben inmiddels wekelijks één biologische, regionale groente op de menukaart staan. De koks zijn erg enthousiast om met een vers product, direct van het land, te werken. Uiteraard vereist dit een andere planning. De groente moet gewassen en ter plaatse gesneden worden. Maar als koken je passie is en zorg en voeding centraal staat ontstaan er dus mooie initiatieven. De cliënten komen op de eerste plaats, zoals het hoort. Gezonde voeding draagt wel degelijk bij aan de gezondheid van iedereen en zeker aan de gezondheid van met name ouderen waarvan de weerstand over het algemeen lager is.
 
Martijn en Anja hopen dat nog vele zorginstellingen dit voorbeeld gaan volgen.

Voor meer informatie: www.biologischgoed.nl
Publicatiedatum: