Een festival waar het goede eten centraal staat; genieten van een hapje en drankje op de plek waar het allemaal gemaakt wordt. Tuinderij de Es is een bijzondere plek waar al 35 jaar biologische groente, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen worden geteeld. Tijdens het Food Festival op zondag 19 juni zorgt jong en oud talent voor de muzikale omlijsting terwijl 10 foodondernemers ter plekke de heerlijkste hapjes maken met de ingrediënten van de tuin waarin ze staan. Bezoek ook de tuin onder leiding van de tuinders die vertellen hoe zij met de grond en de gewassen werken. Ga ook zeker even langs bij de buren; het Kruidenrijk waar ze heel veel soorten kruiden telen en verwerken. Doe mee met een van de inspirerende workshops deze dag of ga gewoon even lekker ergens in het gras liggen. Voor de kinderen zijn er tal van (creatieve) activiteiten en er is vooral heel veel lekkers voor iedere smaak.
Het muziekprogramma is samengesteld in samenwerking met het impresariaat van de Hoge School der Kunsten van Fontys. Hoofdact is het duo Lang en Gelukkig met Peer de Graaf. Het 100% bio Food Festival vindt plaats op zondag 19 juni tussen 11:00 en 20:00 uur op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren. Al het eten dat wordt aangeboden zal biologisch zijn, zoveel mogelijk bereidt met producten uit de Tuinderij. Meer informatie is te vinden via de site www.tuindees.nl. Alle revenuen van het festival komen ten goede aan de zorg. Op Tuinderij de Es telen ze biologische groente en fruit en begeleiden ze mensen met een (psychische) zorgvraag.
Abonneren
Vacatures
Food Festival Tuin de Es: 19 juni
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'