Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voor groter publiek dan alleen de bio-consument"

Kookboek Amanprana-oprichtster is 'ode aan de bio-winkel'

Tholen - Chantal Voets, oprichtster van Amanprana, heeft eind januari haar eigen kookboek uitgebracht: 'Eet goed, dat doet je goed! Hoe gezond & lekker koken met de juiste ingrediënten je leven kan veranderen!'. Ze ziet het boek als een ode aan de biologische winkel en richt zich hiermee niet alleen op de bio-consument. "De lancering was een mooi moment. Ik liep al 10 jaar met het idee rond en ben er in totaal 2,5 jaar mee bezig geweest. Ik heb veel recepten uitgewerkt en er bewust voor gekozen om veel informatie te geven over de ingrediënten die gebruikt worden."
 


Chantal is erg trots op het eindresultaat: "Ik heb echt mijn hart en ziel in dit boek gestopt. Het is eigenlijk een levensverhaal geworden, met heel veel weetjes en tips. Door kleine dingen in je eetpatroon te veranderen, kan je eenvoudig grote stappen zetten." Mooi detail is overigens dat alle foto's die in het boek afgedrukt staan door Chantal en haar man Bart zelf gemaakt zijn tijdens hun vele reizen.
 
Chantal zet in het boek verschillende producten in het spotlight. De Gula Java Kokosbloesemsuiker van Amanprana bijvoorbeeld. "Hiermee hebben we ook met de Javaanse vrouwen gekookt en dit beschrijven we in het boek. Een deel van onze opbrengst gaat naar deze families." Ze geeft aan dat het boek een mooi platform biedt om de door Amanprana gesteunde projecten te laten zien. "Ons project tegen plastics komt bijvoorbeeld ook aan bod. "Je kunt je plasticgebruik eenvoudig verlagen, bijvoorbeeld door rietjes te weigeren in de horeca en te minderen met het gebruik van plastic flessen en tassen."



Ode aan de bio-winkel

Zelf eet ze sinds 2000 biologisch. "Omdat mijn dochter kampte met concentratieproblemen zijn we in 2000 biologisch gaan eten. De problemen waren namelijk het gevolg van het feit dat ze allergisch bleek te zijn voor bewaarmiddelen, kleurstoffen en toevoegingen. Ons complete gezin had uiteindelijk baat bij de overgang naar biologisch. Zelf had ik bijvoorbeeld veel darmproblemen en astma, dat was na een jaar verdwenen. Sindsdien ben ik er van overtuigd dat voeding echt een medicijn is. Daarom doe ik ook heel veel moeite om mensen naar de bio-winkel te krijgen. Ik zie dit boek dan ook als een ode aan de biologische winkel."



Groter publiek

Toch richt Chantal zich met het boek zeker niet alleen op de bio-consument. "Ik wil met het boek een groter publiek bereiken. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om op de kaft niets over biologisch, vegan of vegetarisch te zeggen. Het is vooral de bedoeling dat de lezer er inspiratie uit haalt en we hopen dat ze dezelfde passie voor goede voeding hebben als wij." Chantal sluit een tweede deel van het kookboek niet uit. "Ik had geen beperkingen, dat werkte heel fijn, maar laten we eerst voor een aantal herdrukken van dit boek gaan."



Het boek is verkrijgbaar bij Centraal boekenhuis, TerraSana, Holland Pharma,
UniPharma en Natudis.
 
Amanprana heeft speciaal voor de winkeliers die Biojournaal lezen een speciale actie. Zij kunnen een gratis inkijkexemplaar van het boek bestellen voor in de winkel. Klik hier om dit inkijkexemplaar te bestellen.
 
Voor meer informatie:
 
Tim Spek (Sales manager Nederland)
Amanprana
Brechtsebaan 42 unit 70
2900 Schoten (België)
+31 624712166
tim.spek@noble-house.tk
www.noble-house.tk