Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Soil Association organiseert seminar

Speciale aandacht voor biologisch op Britse Beef Expo

Dit jaar zal op de Beef Expo in het Britse Bakewell voor het eerst op een apart gedeelte van de beursvloer aandacht geschonken worden aan biologisch. Ook houdt de Soil Association een seminar over de kansen voor biologische rundveehouders.

De Beef Expo wordt gehouden op 20 mei. Liz Bowles, hoofd landbouw bij de Soil Association: "We zijn verheugd om dit jaar deel uit te kunnen maken van de Beef Expo.Dit op een moment waarop alle producenten van rundvlees uitgedaagd worden door lage prijzen als gevolg van de dalende vraag naar rood vlees in het Verenigd Koninkrijk. Steeds meer consumenten willen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Veel producenten van biologisch rundvlees reageren hierop door steeds meer rechtstreeks aan de consument te gaan leveren en zien dit beloond worden door de snelle groei van de activiteiten. We zien ook een toenemende bewustwording binnen de agrarische sector van de belangrijke rol die graasdieren kunnen hebben bij de handhaving van de bodemgezondheid en het gehalte aan organische stof."

Tijdens het seminar (dat tweemaal herhaald zal worden tijdens de beurs) zullen onder meer de praktische aspecten van productie van biologische rundvlees besproken worden, vertellen twee biologische boeren over hun ervaringen op de markt en zal meer verteld worden over de inkoop- en handelsmogelijkheden.

Publicatiedatum: