Bio-AGF wint terrein in India

Door de berichten over onder meer chemische rijpingsmethoden heeft de Indiase consument steeds minder vertrouwen in producten die op de markt te koop zijn. De populariteit van biologische AGF is daarom toegenomen en steeds meer mensen gaan zelf groenten en fruit telen om zo in te spelen op de nichemarkt voor veilige levensmiddelen.



Hartje zomer stijgt in Kerala de vraag naar fruit, met name naar mango en jackfruit. Volgens de secretaris van de KADS Landbouwontwikkelingscommissie in Kerala beschikken zo'n 900 van de 5000 aangesloten telers over een biologisch keurmerk. Nog eens 1.200 telers zijn bezig met het verkrijgen van het bio-keurmerk. KADS heeft een vast verkooppunt, waar naast seizoensproducten, ook veilige groenten verkocht worden. Volgens de secretaris is het verkooppunt een groot succes. Mango's worden uit de Muthalamada-streek geïmporteerd om de veiligheid ervan te kunnen garanderen.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven