Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste symposium over biologische Landbouw op 18 en 19 mei

Bio-kasareaal in Almeria in 2 jaar bijna verdubbeld

Biologische landbouw wint terrein in Almeria. In slechts twee jaar is het kasareaal gewijd aan biologische gewassen bijna verdubbeld naar zo'n duizend hectare. Dit zal de het onderwerp zijn van een eerste symposium voor biologische landbouw van Almeria (el I Simposio de Agricultura Ecológica) op 18 en 19 mei waarvoor 400 mensen zich binnen korte tijd registreerden.

Organisatie

Verschillende regionale agrarische organisaties hebben de handen ineen geslagen om de basis voor de toekomst van de provincie te leggen. Diverse grote sponsoren hebben al steun toegezegd. Tijdens de presentatie van het symposium verklaarde de manager van Coexphal, Luis Miguel Fernández, dat het evenement op een cruciaal moment wordt gehouden voor de tuinbouw "want dit is een segment waarin we een spectaculaire groei hebben gezien."

Vraag

De steeds groeiende vraag van grote distributieketens heeft de belangstelling van telers en bedrijven in de provincie getrokken. "Tot een paar jaar terug was het aanbod van biologische producten beperkt tot gespecialiseerde ketens maar nu komt de vraag van alle distributeurs in navolging van de trend onder Europese consumenten, die zich steeds meer zorgen maken over de veiligheid en de gezondheid van hun dagelijkse voeding."

Volgens Fernández zal de ommekeer snel gebeuren: "Almeria hoeft niet bij nul te beginnen met dit soort productie. Het heeft een jarenlange ervaring met het beheer van natuurlijke hulpbronnen, zoals water en grond. Verder hoeven er geen grote investeringen te worden gedaan in duurzame energie en is er de afgelopen jaren ook grote vooruitgang geboekt met biologische bescherming." 

De organisatoren van het evenement zijn van mening dat het precies op tijd is om aan de eisen van de markt te voldoen en aan de belangen van de producenten in Almeria tegemoet te komen bij de overgang naar een meer duurzaam systeem dat deuren naar nieuwe markten zou kunnen openen.
Publicatiedatum: