Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Stadskas op wielen voor biologische teelt

Aan de Ball State University realiseerden studenten met succes het ontwerp en de bouw van wat de eerste niet-toxische, volledig geautomatiseerde, mobiele tuinbouwkas voor biologische urban farming wordt genoemd.

"Dit is een prototype, dat zich leent voor de voorbijgaande aard van urban farming, die zich beweegt in de richting van de toonaangevende stroming", zegt Timothy Gray, hoogleraar architectuur. De tuinbouwkas zal gebruikt worden voor het cultiveren van planten, te beginnen voor de Butler's Center for Urban Ecology Farm, die haar producten verkoopt aan restaurants in Indianapolis en aan abonnementhouders die de productie ondersteunen en de groentekraam.

"De stedelijke landbouw heeft de neiging van voorbijgaande aard en tijdelijk te zijn", zegt Gray. "Een groot deel van de stedelijke landbouw ontspringt op gebieden in binnensteden die lijden aan verval, op oude fabrieks- en sloopterreinen. Deze gebieden zijn onderworpen aan de grillen van de ontwikkeling. Het kan op een gegeven moment een geweldige plek zijn, maar omdat ontwikkelingen zorgen voor verschuivingen in de stad, moeten stedelijke boerderijen als eerste plaats maken. De CUE Farm, bijvoorbeeld, bevindt zich op een onbebouwde uiterwaard waar permanente faciliteiten niet zijn toegestaan. "En omdat de kas op wielen staat, is het is geen permanente faciliteit", aldus Gray.

Een citaat op de Facebook-pagina van Butler University's CUE Farm waar de kas zal worden geplaatst: "Ik denk dat over 100 jaar de stedelijke landbouw net zo normaal zal zijn als de stadsparken van vandaag."

Lees meer op The Star Press.
Publicatiedatum: