VS: Stadskas op wielen voor biologische teelt
"Dit is een prototype, dat zich leent voor de voorbijgaande aard van urban farming, die zich beweegt in de richting van de toonaangevende stroming", zegt Timothy Gray, hoogleraar architectuur. De tuinbouwkas zal gebruikt worden voor het cultiveren van planten, te beginnen voor de Butler's Center for Urban Ecology Farm, die haar producten verkoopt aan restaurants in Indianapolis en aan abonnementhouders die de productie ondersteunen en de groentekraam.
"De stedelijke landbouw heeft de neiging van voorbijgaande aard en tijdelijk te zijn", zegt Gray. "Een groot deel van de stedelijke landbouw ontspringt op gebieden in binnensteden die lijden aan verval, op oude fabrieks- en sloopterreinen. Deze gebieden zijn onderworpen aan de grillen van de ontwikkeling. Het kan op een gegeven moment een geweldige plek zijn, maar omdat ontwikkelingen zorgen voor verschuivingen in de stad, moeten stedelijke boerderijen als eerste plaats maken. De CUE Farm, bijvoorbeeld, bevindt zich op een onbebouwde uiterwaard waar permanente faciliteiten niet zijn toegestaan. "En omdat de kas op wielen staat, is het is geen permanente faciliteit", aldus Gray.
Een citaat op de Facebook-pagina van Butler University's CUE Farm waar de kas zal worden geplaatst: "Ik denk dat over 100 jaar de stedelijke landbouw net zo normaal zal zijn als de stadsparken van vandaag."
Lees meer op The Star Press.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"