Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geslaagd en feestelijk afscheid bij Kraaybeekerhof

Michiel Rietveld benoemd tot erelid BD-Vereniging

Tholen - Na 40 jaar nam Michiel Rietveld op 29 en 30 april afscheid van 'zijn' Kraaybeekerhof. Na mooie bijdragen van gastsprekers konden de aanwezigen nog eenmaal een (afscheids)referaat van Michiel meemaken over 'Wat is aan de Tijd', in Landbouw, Voeding en Gezondheid. Kraaybeekerhof wilde Michiel hiermee bedanken voor zijn 'onafgebroken initiatiefkracht en bezieling voor toekomstgerichte landbouw en voeding'. "We kijken zeer tevreden terug. We hebben zelfs meer bezoekers mogen verwelkomen dan zich vooraf hadden aangemeld. En ik heb geen onvertogen woord gehoord", vertelt Denise Veldhuis, bestuurder van Kraaybeekerhof.


Michiel Rietveld aan het woord. Foto's: Gusta ter Veen.

Denise is ook erg tevreden over de bijdrage van de diverse gastsprekers. Na Koos Bakker (oprichter en algemeen directeur van Estafette/Odin) nam Piet van IJzendoorn vrijdagochtend het woord. De oprichter van bio-dynamisch landbouwbedrijf de Zonnehoeve in Zeewolde verraste Michiel met het erelidmaatschap van de BD-Vereniging. "Daar was Michiel heel blij mee."


Piet van IJzendoorn verrast Michiel met het erelidmaatschap van de BD-Vereniging.

Andere gastsprekers waren Lisette Thooft (met bijdrage 'Innerlijke Groei en Bloei') en John Hogervorst (over broederschap, economie en landbouw). Het programma werd verdeeld in diverse dagdelen. Tijdens elk dagdeel konden de gasten een lezing van een gastspreker bijwonen, genieten van een vegetarische maaltijd, bijpraten tijdens een receptie en de tentoonstelling 'Michiel en de Kraaybeekerhof door de jaren heen' bezoeken. En als klap op de vuurpijl konden ze dus het afscheidsreferaat van Michiel zelf bijwonen. "Ook presenteerden diverse bedrijven zich. Dankzij het veelzijdige programma kregen de bezoekers een goed beeld van het hele spectrum waar wij ons mee bezig houden."


Links Koos Bakker, rechtsboven John Hogervorst en rechtsonder Lisette Thooft.

Denise benadrukt dat Kraaybeekerhof na het afscheid van Michiel gewoon verder zal gaan. "Michiel is al langere tijd bestuurlijk niet meer betrokken bij Kraaybeekerhof. Wij bouwen voort op hernieuwde inspiratie waarmee we een nieuwe gemeenschap aan het vormen zijn, broederschap in economie is daarbij één van de uitgangspunten. Kraaybeekerhof is van ons allemaal."


Een foto van de expositie.

Voor meer informatie: www.kraaybeekerhof.nl