Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kefir-proces aangepast

Nieuwe producten Veld & Beek: kwark en weidefris Appel-Peer

Op veler verzoek maken ze bij biologische Boerderij Veld & Beek in Doorwerth nu ook kwark. Op de Open Dag (17 april) was deze voor het eerst te proeven, en vanaf nu ook verkrijgbaar. Het is een volle kwark, mild en romig. Nóg een nieuw product is de weidefris met Appel-Peer smaak. Op de Open Dag viel deze bij veel mensen goed in de smaak. De weidefris met zwarte-bes smaak zit al een jaar in het assortiment. Er is een groep echte liefhebbers ontstaan. Over smaak valt niet te twisten, maar mensen die hier niet zo dol op zijn waren wel enthousiast over de appel-peer variant. Het mooiste compliment was: "Mam, die wil ik wel mee naar school!"

Weidefris is een drank die we zelf ontwikkeld hebben. De basis is wei, die een bijproduct is van de kaasmakerij. Daaraan voegen ze vruchtendiksap toe.

Ook de kefir leverde veel complimenten op tijdens de Open Dag. Er is een kleine aanpassing in het proces gedaan, die goed te proeven was: voor het afvullen van de flessen nog even goed doorroeren met de mixer. Kefir is een product dat van oorsprong uit de Kaukasus komt en daar de drank der 100-jarigen wordt genoemd. Het is het enige product van rauwe melk dat je in een fles kunt kopen, en wordt gefermenteerd door een combinatie van schimmels, gisten en bacteriën. Heel geschikt als probioticum.

Voor meer informatie: www.veldenbeek.nl

Publicatiedatum: