Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consumenten doneren zegeltjes bij bio-winkels

Wageningse Weelde helpt Ghanese boeren

Stichting Ecologische Landbouwprojecten Ghana (ELPG) is blij met de gift van Wageningse Weelde. Ruud Keijzer, al 25 jaar Natuurslager en initiator van de succesvolle Wageningse Weelde zegeltjes heeft een bedrag van 700 euro overhandigt aan Kees van Veluw en Kimberly Linde van het bestuur van ELPG.

Wageningse consumenten hebben dit bedrag bij elkaar gespaard door hun Wageningse Weelde zegeltjes in het goede doelen bakje te doen bij biologische winkels als De Kardoen in Bennekom, Lazuur Food Community en Natuurslagerij Keijzer in Wageningen. De Wageningse Weelde zegeltjes zijn al sinds 2008 een begrip in Wageningen en omstreken. Door zegeltjes te sparen kan je gratis producten ontvangen bij 14 biologische bedrijven of je kan de zegeltjes schenken aan een goed doel.


Van links naar rechts: Kees van Veluw, Ruud Keijzer en Kimberly Linde.

ELPG is dit jaar 40 jaar actief is Noord Ghana en heeft als belangrijke doelstelling, honger en armoede te bestrijden door plattelandsontwikkeling met biologische landbouw als startpunt. Aan groepen boeren wordt praktische voorlichting gegeven over thema's als compostering, erosiecontrole en groenbemesting. Daarnaast wordt gewerkt aan eenvoudige kosten-baten berekeningen, man-vrouw verhoudingen en samenwerking in groepen. Deze aanpak werkt: opbrengsten aan voedsel verdubbelen en mensen worden trots op zichzelf. ELPG steunt een drietal projecten, allen gelegen in het arme en droge Noorden van Ghana. Lokale geschoolde projectleiders zetten zich enthousiast in om de leefomstandigheden in hun streek te verbeteren. Begin dit jaar zijn op de recent geopende biologische landbouwvakschool de eerste biologische boeren afgestudeerd. Het geld van de Wageningse Weelde zal gebruikt voor lesmateriaal en het uitbreiden van een boomkwekerij. ELPG bedankt, namens bio-boeren en boerinnen uit Noord Ghana alle Wageningse Weelde spaarders 'elephantly' zoals ze dat in Ghana zeggen.

Op dit moment voert ELPG ook een crowdfundingsactie voor meer boomkwekerijen om voedsel te produceren en om de klimaatsverandering tegen te gaan; kijk op deze pagina.

Voor meer informatie: www.ELPG.nl en www.wageningseweelde.nl
Publicatiedatum: