Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SOUR gefermenteerde groenten vanaf deze week in de winkels

De nieuwe start-up, SOUR, opgericht in januari 2016, introduceert haar ongepasteuriseerde, gefermenteerde groenten vanaf deze week in de winkels. Udea, franchisegever van Ekoplaza en leverancier voor diverse biologische natuurvoedingswinkels heeft de primeur. Zij is de eerste groothandel die de producten van SOUR in haar assortiment opneemt.

Leander Smits, Category Manager van Udea, is enthousiast: "Rauwe, ongepasteuriseerde groenten zijn nauwelijks op de Nederlandse (en Europese) markt verkrijgbaar. Het gezonde aspect spreekt ons erg aan. De rauwe groenten krijgen door fermentatie meer voedingswaarde. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en de melkzuurbacteriën zijn krachtige probiotica. Een unieke toevoeging aan ons assortiment."

Van gefermenteerde groenten kennen de meeste mensen alleen nog maar zuurkool en de meeste zuurkool is gepasteuriseerd waardoor die mooie probiotica dood zijn gemaakt. Op biologische groenten zitten van nature de nodige micro-organismen, zoals melkzuurbacteriën. Deze bacteriën kennen een mooi kunstje: fermenteren! Bij het fermenteren blijven vitamines geconserveerd en ze kunnen zelfs toenemen (B-vitamines). De bacteriën zijn bovendien in staat om voedingsstoffen (gedeeltelijk) af te breken, zodat ons lichaam ze beter kan opnemen.

SOUR introduceert om te beginnen drie soorten; Bietjes met zeewier en mierikswortel, Wortel met kokos en vanille en Kimchi. Die laatste is een eigen variant op het haast iconisch groentegerecht uit Korea, gemaakt van gefermenteerde Chinese kool met peper, gember, ui, paprika en knoflook. Alle drie soorten zijn lekker als bijgerechtje, op je broodje, of bij de borrel. Wat dacht je bijvoorbeeld van kimchi op nacho chips met een biertje er bij? De bietjes doen het heel erg goed bij een visje, een roggebroodje of bij de sushi! De gefermenteerde worteltjes zijn ook voor (kleine) kinderen een heerlijk hapje, voor bij de boterham, de warme maaltijd, stamp het door de stamppot, in een smoothie, of maak er een snelle pasta salade van.

Marieke Smidt, oprichter van SOUR: "Mijn ambitie is om groenten weer een grotere plek te geven op het bord en in het hart van de mensen en Udea was één van de eerste partijen die geïnteresseerd was om me daar bij te helpen. Daar ben ik natuurlijk héél blij mee en ik hoop de consumenten straks ook!"


Drie soorten gefermenteerde groenten om mee te beginnen.


Over SOUR

SOUR gaat natuurlijk over die heerlijke, friszure smaak van gefermenteerde groenten en So yoU aRe gaat over jou! Wat jij eet: biologisch, rauw, probiotisch en véél groenten. Wie jij bent, want je bent wat je eet, of in ieder geval voor een groot deel. Alleen al omdat wat je eet wordt gebruikt om je lichaam en geest te voeden. Dus lekkere, gezonde, gevarieerde voeding voor een lekker fit en gezond lichaam en idem geest. Wie wil dat nou niet?! So yoU aRe gaat bovendien over wat jij bijdraagt, jouw bijdrage aan de toekomst, meer groenten, minder vlees, dus minder energieverbruik en meer voedingswaarde per m2 landbouwgrond. Meer biologisch, dus minder pesticiden, minder uitputting van landbouwgrond en meer kans op een gezonde voedingsbodem voor jouw kinderen, hun vrienden, familie, hun toekomst. Jouw unieke vingerafdruk voor jou en voor elkaar! SOUR voor de lekkerste gefermenteerde groenten. Biologisch, rauw en probiotisch. SO I'M: Marieke, food fan, oprichter van SOUR en SO dankbaar dat ik dit mag doen, van mezelf, van m'n gezin en van jou! Hartelijk dank voor je vertrouwen en eet smakelijk!

Voor meer informatie:

Marieke Smidt
SOUR
06 53185264
[email protected]
www.sour.world
Publicatiedatum: