Spanje: Bio-tomaten 43% duurder dan conventionele

In het seizoen 2014/2015 waren biologische tomaten in Spanje gemiddeld 42,88% duurder dan de conventionele tomaten. De gemiddelde prijs van biologische tomaten lag op 1,04 euro per kilo in vergelijking met 0,73 euro per kilo voor conventionele tomaten. Losse biologische ronde cherrytomaten waren 27,84% duurder, de biologische ronde cherrytomaten aan de tros 56,52% en biologische losse pruimvormige cherrytomaten 33,94% duurder dan de conventionele. De biologische 'long life' tomaten waren 42.55% duurder, de biologische pruimvormige tomaten 63,64%, de geribde tomaten 33,33% en biologische trostomaten 58,93% dan de conventionele.

Areaal

Tomaat is het belangrijkste biologische gewas in Andalusië. In 2015 namen biologische tomaten 3% van het totale tomaten areaal van Andalusië in. Dit was goed voor 385 hectare. Daarnaast stapte men op 62 hectare over naar biologische teelt en 120 hectare wachtte op certificering. Almeria is de belangrijkste producent met 89% van het totale biologische tomatenareaal, gevolgd door Granada en Malaga met 7% en 4%.

Marketing

Cherrytomaten en trostomaten nemen een belangrijk deel van het handelsvolume voor hun rekening: elk ongeveer 40%. De belangrijkste exportlanden voor biologische groenten en fruit zijn Duitsland en Frankrijk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.