Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Motie over omschakeling naar bio-landbouw aangenomen

Tholen - Tweede Kamerleden Marianne Thieme en Fatma Koser Kaya konden dinsdag 19 april tot hun tevredenheid melden dat de motie over omschakeling naar biologische landbouw aangenomen is. Marianne Thieme (fractievoorzitter Partij voor de Dieren) geeft op haar twitterpagina aan dat de motie het voor boeren economisch aantrekkelijker moet maken om om te schakelen naar biologische landbouw.


De tweet van Fatma Koser Kaya.

De indieners geven in de motie aan dat landbouwers in omschakeling pas na twee jaar hun producten als biologisch mogen verkopen. En er rekening mee houdend dat de kosten hierdoor sterk vooruitlopen op de baten verzoeken ze de regering om mogelijkheden te gaan verkennen om de omschakeling economisch aantrekkelijker te maken. Ze hopen dat de regering onnodige hindernissen weg zal nemen en dat de Kamer hierover vóór de zomer geïnformeerd zal worden.


De tweet van Marianne Thieme.

Fatma Koser Kaya is Tweede Kamerlid voor D66, zij is de indiener van de motie en Marianne Thieme de 'medeindiener'. De motie is op 14 april officieel ingediend en er is gisterenmiddag rond 15:00 uur over gestemd.

De motie luidt als volgt:

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

constaterende dat landbouwers die een omschakeling willen maken van gangbare naar biologische landbouw pas na twee jaar hun producten als biologisch mogen verkopen;

overwegende dat hierdoor de kosten sterk vooruitlopen op de baten;

verzoekt de regering, mogelijkheden te verkennen deze omschakeling economisch aantrekkelijker te maken en onnodige hindernissen weg te nemen en de Kamer hierover voor de zomer te informeren,

en gaat over tot de orde van de dag.

Koser Kaya Thieme