Avond in het teken van biologisch-dynamisch imkeren

9e BIJendiner Op Hodenpijl

Op vrijdagavond 29 april vindt het 9e BIJendiner plaats. De diners die in het teken staan van méér bloemen, méér bijen brachten de afgelopen jaren al 100-en mensen bijeen. Op 29 april is er onder andere een praktijkdemonstratie. De avond start om 18:00 uur.

De avond start met een diner met amuse, hoofdgerecht en koffie en speltappeltaart om 18:00 uur. Je gaat aan tafel met boeren, burgers, ondernemers, imkers, natuurorganisaties, gemeenteraadsleden en provincieleden. Maar vooral mensen die graag uitwisselen over biodiversiteit, voeding en biologisch-dynamische landbouw. Vooraf - tussen 16:30–17:30 uur - is het mogelijk om een rondleiding te doen langs de bijenvolken in de BIJenfarm op de Levende Buitenplaats Op Hodenpijl.Na het diner is er een praktijkdemonstratie in de kerk door BD-imkers onder andere Jos Willemse van Odin, met een dwarsdoorsnede van een bijenkast. Deborah Post vertelt over Honey Highway en over hoe nu nog meer particulieren bloemenzaad uitstrooien en een afgevaardigde van EZ vertelt over de link met het ministerie en het Nationaal Bijengezondheid Actieprogramma.

Het bijendiner maakt deel uit van de reeks Van Hollandse Bodem. Vanuit het thema Biodiversiteit, Bijen, Voeding en biologisch-dynamische landbouw worden 6 avonden gepresenteerd met succesverhalen uit de praktijk. Zoals A4 Honey Highway, een blijvend paradijs voor bijen in de berm van Rijksweg A4. Het BIJendiner wordt de 4e avond in de reeks van 6. De afgelopen drie avonden hadden een goede opkomst, deelnemers waren lokale boeren, ondernemers, burgers, natuurorganisaties, provincie. De avonden kende succesverhalen van enthousiaste sprekers uit de praktijk en hebben al de eerste uitkomsten opgeleverd; een uitkomst is dat Natuurmonumenten en Provincie zich hard maken voor biodiversiteit in Midden-Delfland en alleen nog natuurland uitgeven aan biologische boeren.

De avonden worden georganiseerd door Op Hodenpijl en zijn een initiatief van Deborah Post initiatiefneemster Honey Highway (en ROOTZ biologisch, appelsap en speltappeltaart).

Datum: vrijdag 29 april. Entreeprijs: 40 euro inclusief diner & drankje.

Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). De locatie beschikt over een ruime gratis parkeerplaats.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.