Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consument enthousiast over prijswinnende BioBoxx

De BioBoxx, een massiefkartonnen alternatief voor groenafvalcontainers, heeft zijn succesverhaal uitgebreid door verschillende eervolle nominaties en prijzen in de wacht te slepen. Ook de consument is erg enthousiast over het duurzame restafvalproject.

In februari 2015, werd BioBoxx uitgeroepen tot Duurzaamste Bedrijf van Drenthe door de duurzaamheidsconferentie van de Provincie Drenthe, IVN en de Kamer van Koophandel. Daarnaast mocht de groenafvalcontainer ook de Young Business Award (een award voor startende ondernemers) al in ontvangst nemen. Recent had BioBoxx ook een eervolle nominatie beet voor de NL Packaging Awards 2016 in de categorie duurzaamheid.BioBoxx ontving deze nominaties en prijzen omdat het, in samenwerking met Solidus Solutions, producent van massiefkartonnen verpakkingen, een duurzaam alternatief biedt voor groenafvalcontainers. Samen hebben de twee bedrijven een afbreekbare massiefkartonnen doos ontwikkeld als vervanger voor de traditionele inzameling van groenafval. BioBoxx benadert daarmee organisch afvalmanagement vanuit een onderscheidende en innovatieve visie.

BioBoxx is een mooi voorbeeld van biobased economie. De dozen, gemaakt van gerecycled papier en gevuld met groenafval, worden inclusief hun inhoud verwerkt. BioBoxx bestaat uit massiefkarton met een waterafstotende coating en een gepatenteerde vouwtechniek. Dat zorgt ervoor dat de doos lekvrij blijft.
De BioBoxx is vergistbaar. De vergisting van de doos resulteert in energie (warmte en elektriciteit). De verpakking heeft daarmee een aanzienlijk aandeel in de reductie van CO2-uitstoot en draagt zo bij aan duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook de vele gebruiksmogelijkheden voor het bedrijfsleven en de consument zorgen ervoor dat er een goede stap kan worden gezet om 'klimaatneutraal' ondernemen verder te integreren in de huidige bedrijfsvoering.

Voor meer informatie: www.solidus-solutions.com
Publicatiedatum: