Eosta roept op tot tekenen petitie glyfosaat

Michaël Wilde van Eosta bericht: "Morgen (13 april) en op 18 en 19 mei spreken het Europarlement en de Europese Commissie zich uit over het hernieuwen van de vergunning voor glyfosaat ofwel Roundup, een zeer schadelijke en zeer veel gebruikte onkruidverdelger. Volgens onafhankelijk onderzoeken van de Wereldgezondheidsorganisatie is het middel mogelijk kankerverwekkend (naast de schade voor het milieu), maar de EU-instelling EFSA beweerde dat het middel onschadelijk was, op basis industrie-onderzoek dat niet openbaar is gemaakt. Door de hevige proteststorm die hierover ontstond, werd het stemmen hierover in maart een maand uitgesteld.

De lobby in Brussel is ondertussen op volle kracht. De pro-lobby NFU is naar Straatsburg afgereisd om parlementsleden te beïnvloeden, terwijl 150 leden van het parlement hebben besloten om hun urine laten testen op sporen van glyfosaat; uit eerdere proeven bleek namelijk dat al 44% van alle Europeanen glyfosaat in zijn urine heeft.

Wij moeten nu weer onze stem laten horen... dus teken de petitie hier. Laten we met z'n allen dit verschrikkelijke goedje tegenhouden!"

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.