Hans Hoogeveen wordt ambassadeur/permanent vertegenwoordiger bij de FAO

De heer mr. dr. J.P. Hans Hoogeveen wordt ambassadeur/permanent vertegenwoordiger bij de VN-organisatie voor voedsel en landbouw (FAO) in Rome. De ministerraad heeft op voorstel van minister Kamp en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken besloten hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in per 1 september 2016.

De heer Hoogeveen (56) is thans directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Economische Zaken. De heer Hoogeveen volgt Gerda Verburg op die assistent secretaris generaal wordt bij de VN.

De ambassadeur/permanent vertegenwoordiger vertegenwoordigt Nederland bij de Food and Agriculture Organisation (FAO). Tevens wordt de heer Hoogeveen permanent vertegenwoordiger bij het World Food Programme (WFP) en het International Fund for Agricultural Development (IFAD) die eveneens zijn gevestigd in Rome. Deze VN-organisaties zijn gericht op landbouw, voedsel, voedselnoodhulp en armoedebestrijding.

De heer Hoogeveen studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden en is in 2010 gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit.

Bron: Rijksoverheid
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.