Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: Meer vraag en betere prijzen biologische appelen

In Chili is het seizoen van de biologische Royal Gala en Pink Lady dit jaar begonnen met een kleiner aanbod. "Gezien de frequente regenval zagen we dit jaar een aanzienlijke daling van het productievolume van ongeveer 15% en een vermindering van de omvang van de appelen, waardoor de kalibers kleiner zijn", aldus Miguel Elissalt, woordvoerder van Huertos Huaiquivilo.De koers van de dollar stimuleert de export, maar de volumes zijn tot nu toe niet groot genoeg om aan de vraag te voldoen. "De vergelijking is eenvoudig: De toegenomen vraag en de lagere opbrengsten werden gecompenseerd door betere prijzen. Ondanks de hogere kosten van biologische appelen in vergelijking met conventionele met meer productie en omzet, worden de extra kosten voor de biologische productie gecompenseerd. De verwachting is dat de omzet snel zal groeien waardoor problemen, veroorzaakt door langdurige bewaring, worden voorkomen. De bewaring van biologisch fruit is complex, dus deze situatie is zeer gunstig", bevestigt de vertegenwoordiger van het Chileense bedrijf.

Ook staat het verbeteren van de huidige Gala buiten kijf. De huidige markt vraagt ​​fruit met een beter uiterlijk en bij appelen is vooral kleur de belangrijkste factor. Europa richt zich vooral gericht op rode appelen zoals Royal Gala en Pink Lady. De Verenigde Staten en Canada hebben een gevarieerde vraag met rassen als Granny Smith en Fuji."De Verenigde Staten zijn de belangrijkste importeur van Chileense biologische appelen en één van de markten met de beste prijs. Daarbij is Chili een van de weinige exportlanden dat aan de eisen van de VS voldoen. Concurrenten als Argentinië voldoen meestal niet aan zulke strenge fytosanitaire eisen. Chili is grotendeels vrij van ongedierte en geniet het voordeel van zijn geschikte natuurlijke omstandigheden", concludeert Elissalt.

Chili begonnen in de jaren '90 met de biologische appelexport. Op dit moment worden er meer dan 1.200.000 dozen per jaar verscheept en gezien het feit dat de vraag naar biologische producten blijft groeien, hebben biologische appelen een sterkere positie. Bovendien bevindt het land zich nog steeds in een technologische vooruitgang gericht op logistieke processen, die nodig zijn om de biologische producten wereldwijd te exporteren.

Voor meer informatie:

Miguel Elissalt
Huertos de Huaiquivilo
Grupo Greenvic
+56 998 79 26 70
Publicatiedatum: