Scholen Californië serveren 100% biologische lunch

Kinderen op scholen in Californië krijgen als eerste in het land 100% biologische lunches voorgeschoteld. In 2013 werden er al proeven gedaan met biologische lunches, bestaande uit lokaal verbouwde producten. Een school in Sausalito werkte toen samen met de non-profit organisatie Turning Green.

Turning Green introduceerde het Conscious Kitchen programma, waarbij de kinderen dagelijks - zowel ontbijt als lunch - verse biologische producten kregen. Dit zijn lokale, seizoensgebonden en niet genetische gemanipuleerde producten. Aanvullend werden er lessen in tuinieren en voeding geïntroduceerd en de kinderen mochten samenwerken met de kok op school.De plaatselijke hoofdinspecteur vindt dat de resultaten zeer positief zijn; de kinderen eten gezond en er zijn veel minder problemen op school, het aantal straffen is sterk gedaald, de kinderen zijn vaker aanwezig en er wordt minder eten weggegooid. De kinderen en docenten eten samen en dat leidt tot verbeterde manieren en meer open communicatie.

bron: Organic Market Info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.