Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam moedigt biologische teelt aan

Experts in Vietnam overleggen over de beste strategie voor de landbouwsector van het land. Terwijl er voldoende hulpbronnen voor landbouw voor handen zijn, blijven telers arm. Een aantal experts raden daarom aan om over te gaan op biologische teelt om winst te maken op de wereldmarkt.

Dragonfruit is een favoriet op veel markten in de wereld en wordt al 20 jaar geteeld in de Binh Thuan-provincie. Do Van Dung, directeur van Be Dung Trade, Service & Import/export Company, zei dat 70% tot 80% van het verse dragonfruit naar China wordt geëxporteerd, wat een zeer instabiele markt is.


Dragonfruit uit Vietnam.

Hoewel het exportvolume gestaag toeneemt, blijven de telers arm. De VS en Europa hebben hun markten geopend voor Vietnamees dragonfruit. De hoge transportkosten voor luchtvracht hebben echter de telers geschaad. 

Dung importeerde een fruitdroogsysteem met een waarde van VND20 miljard (€798.850,-) en verspilde 20 ton aan vers dragonfruit voordat hij met succes gedroogde stukken dragonfruit kon produceren. Hij hoopt klanten te kunnen trekken met het product, dat van schone, biologische bestanddelen is gemaakt.

Vo Phat Trien van Viet Duc Food Technology Company zei ook dat het ontwikkelen van landbouwproducten met schone, biologische middelen de beste richting is voor Vietnamese bedrijven. Hij gelooft dat de gedroogde mango's van Viet Duc al 10 jaar een favoriet in Duitsland zijn, omdat het product biologisch is.

Nguyen Lam Vien is directeur van Vinamit, een bedrijf dat gedroogd fruit produceert. Hij zei dat hij deel heeft genomen aan een beurs in de VS, waar een aantal buitenlandse partners hem hebben gezegd dat het beter is om biologische producten te produceren en te verkopen. Ze zeiden dat deze hoge winsten op kunnen leveren.

Al deze bedrijven kunnen echter niet concurreren met andere exportlanden, die productie op een veel grotere schaal hebben. Daarom zou het beter zijn als Vietnam nichemarkten verovert.

"Biologische teelt is waar Vietnam naar zou moeten streven", zei Vien, die daaraan toevoegt dat verwerkte biologische producten verkocht kunnen worden voor 50% hogere prijzen dan normale producten.

Bron: English.vietnamnet.vn
Publicatiedatum: