Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slow Food Dubai opent eerste stadsdaktuin in Emiraat

In Dubai is een daktuin geopend, die gerund wordt door vrijwilligers. Slow Food Dubai, initiatiefnemer van het plan, heeft al jaren dergelijke plannen. Door de toenemende industrialisering was het goed om chefs ervan te doordringen dat goed voedsel uit goede ingrediƫnten bestaat. Zij mochten plaatselijke producten proeven en daaruit ontwikkelde zich een samenwerking. Het zwembad van een groot hotel werd omgetoverd in een voedseltuin.In de nazomer werd alles ingericht en nu doen vrijwilligers het werk. Dit project bewijst dat er duurzaam kan worden verbouwd, zelfs in het centrum van de stad.
De tuin trekt naast allerlei verschillende mensen ook vogels en bijen aan. Begin februari was er een feest waarbij vrijwilligers en andere gasten een wandelingetje konden maken langs de meer dan vijftig gewassen die geteeld worden, waaronder kruiden, sla, pompoenen, komkommers en avocado's.

Bron: The National
Publicatiedatum: